Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 11 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Kia ververst Forte voor tweede maal

Terwijl de Europese Kia-divisie zich op maakt voor de wereldpremière van de nieuwe generatie Ceed op de Autosalon van Genève 2018, prepareert de Amerikaanse tak de lancering van de Forte. De Forte, die niet voor de Europese markt is bedoeld, beleeft volgende week zijn debuut op de North American International Auto Show 2018 (NAIAS) in Detroit.

Vooruitlopend op dat eerste publieksoptreden stuurt Kia de eerste foto’s van het model de wereld in. Het gaat nog om designschetsen van de vierdeurs sedan. De plaatjes waarop het uiteindelijke model schittert worden begin volgende week verstuurd.

Stinger

Het is de derde maal dat Kia een model onder de naam Forte introduceert. Het is een voor Amerikaanse begrippen compacte auto, al valt hij volgens de Europese normering in de middenklasse. Kia geeft aan dat het voor het ontwerp van de Forte zich heeft laten inspireren door de grotere Stinger. In hoeverre het een verkleinde uitgave van de grote sportsedan is, weten we pas volgende week. Stay tuned.

Buiten Europa

De Forte zet officieel geen wiel op Europees grondgebied. Zijn voorganger deed dat wel. Maar die Cerato gedoopte hatchback en sedan werden in Europa vervangen door de Cee’d. Elders in de wereld kreeg de Cerato wel een vervanger. Het model luistert internationaal naar verschillende namen zoals Forte in de Verenigde Staten en K3 in Zuid-Korea. Van de Ceed komt geen sedan-variant, ondanks dat de productlijn er in vier verschillende carrosserievarianten komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.