Autovisie
Autovisie Nieuws 24 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Duik in de prijslijst: Kia Stinger alleen nog als 3.3 T-GDi

Kia toont ballen door de vernieuwde Stinger 3.3 T-GDi alsnog op de Nederlandse markt aan te bieden. Toegegeven: de gran turismo van Kia is door de Nederlandse BPM-regels absoluut geen koopje, maar met 366 pk is de Kia Stinger wel een auto voor de liefhebber.

BPM-moe

De nettoprijs van een Kia Stinger valt echt wel mee. Je komt uit op 37.340 euro voor de basisversie (GT). De BTW bedraagt 7.841 euro, maar het is juist de BPM die deze Stinger in Nederland zo duur maakt. Liefst 43.838 euro betaal je aan BPM-boete dankzij een CO2-uitstoot van 247 g/km. Voor die kleine 44 mille koop je in België al haast een nieuwe Kia Stinger, want daar begint de gran turismo bij 46.000 euro. Soms zijn we echt een beetje BPM-moe.

Kia Stinger vormt topmodel

Hoe dan ook: de Kia Stinger vormt het topmodel binnen de Kia-familie. Het model kreeg subtiele designupdates. De Stinger is er voortaan exclusief met de sterkste aandrijflijn, dat komt omdat verreweg de meeste van de Europese Stinger-rijders heeft gekozen voor de 3.3 T-GDI V6.

Alleen nog met 3.3 T-GDI V6

Reden genoeg voor Kia om alleen met deze aandrijflijn verder te gaan. De V6-versie heeft altijd een achttraps automaat en vierwielaandrijving. De krachtbron met dubbele turbo’s levert 366 pk bij 6.000 toeren per minuut en een maximumkoppel van 510 Nm tussen 1.300 tot 4.500 toeren per minuut. Met een acceleratie van 0 naar 100 km/h in slechts 5,4 seconden en een topsnelheid van 270 km/u is de Kia Stinger de snelste Kia van dit moment.

De kosten

Leuk, maar wat moet dat alles kosten? Het is goed om te weten dat Kia van de Stinger twee versies levert: een GT en GT Pro. De GT – die 89.995 euro kost – is standaard al rijk uitgerust, met onder meer een Harman Kardon-geluidsinstalaltie met 15 speakers, een head-up display, elektrisch verstel-, verwarm- en ventileerbare voorstoelen, een elektrisch verstelbare stuurkolom en een automatische achterklep. Ook heeft de GT nappa-leder en een hemelbekleding van suède. De nappa-lederen stoelbekleding is naar keuze uit te voeren in rood of zwart.

Stinger GT Pro

De GT Pro-uitvoering van de Kia Stinger is met 92.490 euro ietsje duurder, maar je krijgt ook suède stoelbekleding en rode interieuraccenten alsook een 360o-camera, de Blind-Spot View Monitor met live videobeelden, de uitstap-beveiliging en een groot glazen schuif- / kanteldak.

Losse opties?

Blijven er dan helemaal geen losse opties over? Tuurlijk wel! Zo betaal je voor metallic lak altijd 995 euro extra. Er is keuze uit de kleuren High Chroma Red, Snow White Pearl, Silky Silver, Aurora Black, Ceramic Silver, Micro Blue, Deep Chroma Blue, Panthera Metal, Neon Orange en Ascot Green. Vooral die laatste kleur maakt van de nieuwe Stinger een bijzonder sjieke verschijning. Kia levert altijd 19-inch lichtmetalen wielen. Andere opties zijn er niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.