Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 4 jul 2023
Leestijd: 1 minuut

De Kia Picanto is stoerder dan ooit! Althans, wat uiterlijk betreft

Ooit reed half Nederland in een A-segmenter. Bijna ieder volumemerk had er dan ook een, voor een prijs van minder dan 10.000 euro. Hoe anders is de situatie nu, waarin deze nieuwe Kia Picanto de laatste der Mohikanen is.

Dat het A-segment bijna is verdwenen, heeft een aantal redenen. Mede door de steeds strengere veiligheidseisen is het voor fabrikanten niet meer lucratief om een goedkoop autootje in de markt te zetten. Onder meer Citroën, Peugeot, Skoda en Volkswagen zijn met hun benjamins gestopt.

De nieuwe Kia Picanto

Kia en Toyota houden vol, maar hebben de prijs moeten opkrikken om hun model winstgevend te houden. Een Aygo kostte tien jaar geleden zo’n 9.000 euro. Nu is de vanafprijs meer dan 18.000 euro. De Kia Picanto is ook niet goedkoop meer, maar houdt het A-segment wel in leven.

Kia Picanto, 2023
(Afbeelding: Kia)

In de afgelopen jaren was de kleine Koreaan steevast in de hoogste regionen van de verkoopranglijsten te vinden. Kia noemt deze Picanto nieuw, maar strikt genomen hebben we hier te maken met een grondige facelift. Onderhuids verandert er weinig aan het in 2017 geïntroduceerde model.

Nog een aandrijflijn leverbaar

In Nederland is echter nog maar één motor leverbaar: een 1,0-liter driecilinder met 68 pk. De T-GDi met turbo en 100 pk is weg. Bij het uiterlijk van de vernieuwde Picanto zou je meer vermogen verwachten, want zeker als GT-Line ziet het stadsautootje er scherp en sportief uit, met een agressief neusje en een hoekiger geworden achterzijde met lichtbalk.

Kia Picanto, 2023
(Afbeelding: Kia)

Standaard staat de Kia Picanto op 14-inch stalen wielen. Stoerder oogt het 16-inch lichtmetaal. In het interieur monteert Kia nu een digitaal klokkenpaneel en een 8-inch infotainmentscherm.

De Kia EV9 is een van de grootste elektrische auto’s!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.