Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 30 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Kia pakt in India uit met fonkelnieuwe study SP Concept

Hoewel India al jaren wordt gezien als grote groeimarkt voor de wereldwijde auto-industrie, is een verkoopexplosie als in China altijd uitgebleven. Maar wat niet is, kan nog komen, moet het management van Kia hebben gedacht. Het merk maakt nu zijn entree op de Indiase automarkt. De Koreanen doen dat op de lokale autoshow met een fonkelnieuwe concept car.

Kia SP Concept

Zeventien

Kia grijpt de Auto Expo aan om zestien modellen die het wereldwijd verkoopt ook aan de Indiase autokoper te tonen. Maar er staat bovendien een zeventiende model, het studiemodel met de naam SP Concept. Het is een prototype van een SUV. Kia heeft de auto door zijn designstudio laten tekenen met het oog op verkoop in India. Of de auto er ook daadwerkelijk komt, hangt af van de reacties van het beurspubliek. De fabrikant zegt zijn best te hebben gedaan om de auto op de smaak en wensen van de lokale bevolking aan te laten sluiten.

Kia SP Concept  SP Concept 1
Echt in detail treedt Kia over de SP Concept niet, maar laat wel weten dat het een compacte SUV is. De beurs gaat over meer dan een week open. Dan zullen meer details over het studiemodel volgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.