Autovisie
Autovisie Nieuws 12 dec 2016

Kia GT wordt snelst sprintende Kia

Mondjesmaat komt er meer informatie over de Kia GT naar buiten. Volgende maand maakt hij zijn debuut op de autoshow van Detroit en nu laat Kia weten hoe snel hij kan sprinten.

Kia GT

Zescilinder

Bij een nieuw topmodel hoort ook een krachtige motor. Waar de K900, Kia’s huidige topmodel, een 5,0 liter V8 met 426 heeft, moet de Kia GT met minder pk’s toch een stuk sneller worden. De GT wordt leverbaar met viercilinders en een zescilinder. Die laatste motor wordt een nieuw ontwikkelde 3,3 liter V6 turbomotor met een vermogen van meer dan 340 pk. Daarmee moet de auto in 5,1 seconden naar 100 km/h kunnen sprinten. De topsnelheid wordt waarschijnlijk afgeregeld op 250 km/h, maar is in elk geval hoger dan 244 km/h, zoals je in onderstaande video kunt zien.

Wegligging

Kia heeft niet alleen veel aandacht besteed aan de nieuwe motor, maar ook aan het platform van de achterwielaangedreven sedan. Albert Biermann, voorheen verantwoordelijk voor BMW’s M-divisie, houdt zich nu bij Kia en Hyundai bezig met de afstelling van alle nieuwe modellen. De Kia GT moet volgens de topman de best rijdende auto worden die het merk ooit heeft gebouwd en zich qua dynamiek ook kunnen meten met het beste uit Duitsland.

2017

De Kia GT wordt weliswaar in januari al getoond, het zal waarschijnlijk tot na de zomer duren voordat hij in de showroom staat. Hij komt er dan niet alleen met de zescilinder, ook een viercilinder benzinemotor en een viercilinder diesel wordt dan geleverd.