Autovisie
Autovisie Nieuws 7 feb 2018

Kia geeft India zijn eigen SUV

Hij draagt vooralsnog de toevoeging concept, maar Kia neemt de ‘SP’ over iets meer dan een jaar in productie. Levering in Nederland staat niet op de agenda. Sterker nog, hij wordt maar voor één land gebouwd.

kia sp concept

De SP Concept is een studiemodel van een model dat alleen in India op de markt gaat komen. Aan de auto wordt momenteel in het Zuid-Koreaanse ontwikkelingscenter hard gewerkt. Dat Kia de auto bijna klaar heeft, blijkt wel uit het studiemodel. Kia geeft aan dat de definitieve auto niet veel zal afwijken van de concept car.

 

LEES OOK: KIA PROCEED CONCEPT IS SERIEUS STUDIEMODEL

Wanneer de levering precies start is nog niet bekend. Kia presenteert de wagen momenteel op de autoshow in New Delhi, waar de fabrikant voor het eerst een stand heeft. Kia is officieel nog niet te koop in India. De Koreanen zullen in de tweede helft van 2019 de verkoopactiviteiten in het land starten. De productieversie van de SP Concept is een van de beschikbare modellen in het Aziatische land. Tijdens Auto Expo, de AutoRAI in india, toonde Kia ook alvast de Picanto, Rio, Stonic, Cerato, Cee’d, Niro, Soul EV, Optima, Cadenza, Stinger, Mohave, Sorento, Sportage en Grand Carnival. Welke modellen allemaal in India in de verkoop gaan, is nog niet bekend.