Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 23 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Kia Carens ietsje bijgepunt

Ondanks dat hij nog maar drie jaar oud is, ondergaat Kia’s enige zevenzits MPV in het Nederlandse leveringsprogramma een opfrisbeurt. De designafdeling beperkt zich tot een gerestyled front en andere wieldesigns. Verder wordt de Carens voorzien van de nieuwste veiligheidssystemen.

Kia Carens ns (Rondo)

De Carens is zo’n model waar de fabrikant nauwelijks aandacht aan besteed. In de eerste zes maanden van dit jaar verlieten dan ook slechts 11.500 stuks de Europese showrooms, waarvan de Nederlandse dealers er een schamele 213 voor hun rekening namen.

Of het nieuwe model een grotere groep liefhebbers gaat aanspreken, is nog de vraag. De auto wordt in ieder geval wel geactualiseerd om de concurrentiestrijd met bijvoorbeeld de Ford Grand C-Max, Opel Zafira en Citroën C4 Grand Picasso aan te kunnen gaan.

Kia Carens Kia announces details of key upgrades to Carens (Rondo)

Tiger Nose-job

De Koreanen hebben geprobeerd de Carens aantrekkelijker te maken door het front van de ruimtewagen op te frissen. De vorm van de inmiddels bekende Tiger Nose-grille is licht aangepast. De grille is ondergebracht in een bumper waarvan met name het onderste deel met de mistlampen geheel hertekend is.

De beschikbare 16, 17 en 18 inch lichtmetalen wielen kennen eveneens nieuwe designs, terwijl voor de carrosserie de tint Mysterious Blue aan het kleurenschema is toegevoegd. Aan de achterzijde geeft Kia de lichtclusters van de Carens een nieuwe indeling.

Dode hoekdetectie

Geen hertekend dashboard of opnieuw vormgegeven stoelen (alleen bekleding) binnenin, want daar lag de focus op het verbeteren van de kwaliteitsindruk. Kia kiest voor nieuwe materialen, die de ambiance moeten verbeteren. Belangrijker is dat de fabrikant de Carens up-to-date heeft gebracht door systemen toe te voegen als een dode hoek-detectie, een waarschuwing voor kruisend verkeer achter en verkeersbordherkenning. Het HMI-infotainmentsysteem met 7 tot 8 inch groot beeldscherm, afhankelijk van het uitrustingsniveau, is voortaan geschikt voor Apple Carplay (vanaf iPhone 5) en Android Auto (5.0 of hoger).

Levering

Kia introduceert de vernieuwde Carens begin oktober op de Autosalon van Parijs (1-16 oktober). De levering van de nieuweling in Europa start direct na de autotentoonstelling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.