Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 12 sep 2015

Keldervondst: Fonkelnieuwe Honda S2000

Waarom staat deze spikplinternieuwe Honda S2000 al dik 6 jaar in de kelder van een voormalige Honda-dealer? Je gelooft het niet, maar de Japanse heerlijkheid staat nog altijd op zijn koper te wachten.

Ruim zes jaar geleden kreeg de dealer een klant over de vloer die een S2000 voor zijn zoon wilde kopen. De dealer ging in Europa op zoek naar een van de laatste exemplaren en vond deze zilverkleurige uitvoering met een zwarte softtop. De klant betaalde netjes en liet het autobedrijf weten dat de auto een cadeautje voor zijn zoon was.

“Vader houdt zich aan de afspraak: geen bul, geen Honda S2000”

De roadster zou worden opgehaald zodra de jongen zijn universitaire opleiding succesvol had afgerond. En u raadt het al. Zoonlief heeft tot op heden zijn studie niet afgemaakt. Zijn vader houdt zich netjes aan de afspraak: geen bul, geen Honda S2000. Hij heeft niet alleen de begeerlijke tweezits roadster afgerekend, maar betaalt keurig maandelijks de stallingskosten.

Al ruim zes jaar staat de halve ton kostende open tweezitter onder een pyjama in een donkere autokelder. Te wachten op zijn gelukkige koper, de nulbeurt en de eerste kilometers. De 28 kilometers die de digitale teller nu vermeld zijn puur de transportkilometers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.