Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 8 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Strijd der kampioenen in WK rallycross barst weer los

Rallycross vinden we stiekem misschien wel de mooiste vorm van autosport. Volgend weekend begint het wereldkampioenschap van 2016. Waarom (en waar) moet je dat volgen?

WK rallycross

Rallycross combineert de beste elementen van rallysport en racen op asfaltcircuits met elkaar. Groepjes coureurs nemen het in heats van enkele ronden rechtstreeks tegen elkaar op. In hevig verbouwde B- en C-segmenters met tot wel 600 pk, op korte, deels onverharde parkoersen. Spanning en sensatie gegarandeerd!

Wereldkampioenschap

Op nationaal niveau is rallycross nu alleen populair in de omgeving van het Brabantse Valkenswaard, waar de Eurocircuit-rallycrossbaan ligt. Toch is de internationale competitie zeer de moeite waard om te volgen, want in het wereldkampioenschap rallycross (WorldRX) strijden grote namen tegen elkaar.

LEES OOK: ONDER DE HAMER – RALLYWAPENS OM VAN TE WATERTANDEN

Zo verschijnt stuntheld Ken Block aan de start in een gloednieuwe Ford Focus RS RX en stapt negenvoudig wereldkampioen rally Sébastien Loeb weer in met Peugeot. Zij nemen het op tegen onder meer de Citroën van Petter Solberg (wereldkampioen rally met Subaru in 2003), die de afgelopen twee jaar het WK rallycross wist te winnen, en de Audi S1 van DTM-coureur Mattias Ekström.

Rallycross-actie

Volgend weekend, 16 en 17 april, starten de deelnemers de eerste wedstrijd in Portugal, gevolgd door nog elf raceweekends verspreid over 2016. Je kunt de actie zelf live volgen via de officiële livestreams of samenvattingen bekijken op het YouTube-kanaal van WorldRX. Daar vind je tevens hoogtepunten, zoals het debuut van Loeb in 2013.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.