Jaguar XE SV Project 8 is de snelste

Twee Nederlanders kunnen binnenkort zeggen dat zij in de ‘titelhouder van het ronderecord voor productie-sedans op de Nordschleife’ rijden. Dat klinkt als een heel belangrijke titel, toch?

Foto: Patrick T. Fallon/Bloomberg
Foto: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Jaguar heeft namelijk met de XE SV Project 8 de snelste rondetijd op de 20,7 kilometer lange baan neergezet. De sportsedan deed er precies 7 minuten en 21,23 seconden over. Daarmee was de XE met 600 pk sterke V8-motor liefst 11 seconden rapper dan de titelhouder, de Alfa Romeo Giulia Q.

LEES OOK: GEEN V8-MOTOR VOOR JAGUAR XE

Foto: Patrick T. Fallon/BloombergDe ranking geldt voor productie-auto’s, waaronder de XE SV Project 8 valt. Echter, de sportsedan wordt slechts in een gelimiteerde oplage gebouwd. Uiteindelijk zullen er 300 stuks de fabriek van Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations verlaten. De oplage is inmiddels onder dealers verdeeld en een deel van de beschikbare auto’s is reeds verkocht. Voor de Nederlandse markt zullen twee exemplaren beschikbaar zijn. De vraagprijs is nog niet bekend, maar ligt tussen de 220.000 en 240.000 euro.

 

Benieuwd hoe je de XE SV Project 8 kunt samenstellen? Foto: Patrick T. Fallon/Bloomberg