Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 15 jun 2016

Jaguar Land Rover opent zijn eerste overzeese fabriek

Voor het eerst heeft Jaguar Land Rover een fabriek buiten Europa geopend die volledig in eigendom van de fabrikant zelf is. De faciliteit staat in Brazilië. Het is zeker niet de laatste fabriek die het luxemerk zal openen.

LandRoverDiscoverySportJaguar Land Rover groeit en wil nog verder groeien. De nieuwe fabrieken dienen daarbij te helpen. Enige tijd geleden opende Jaguar Land Rover al een productiefaciliteit in China, maar die productielocatie is niet geheel in eigendom van de Britse Tata-divisie.

Marktleider

De fabriek in Brazilië gaat de modellen Evoque en Discovery Sport produceren. De output is bedoeld voor de lokale markt. Land Rover is al 25 jaar actief in het land en heeft in het Premium-SUV-segment 30% van de markt in handen. De fabrikant heeft in het land 35 dealers.

Slowakije

Jaguar Land Rover zal de komende jaren meer productiefaciliteiten in de wereld openen. Recent kondigde het concern aan een fabriek in Slowakije neer te zetten. Het bedrijf nam zijn besluit na vestigingsplaatsen in andere Europese landen, Mexico en de Verenigde Staten te hebben bekeken.

Productintroducties

Het concern verkocht afgelopen boekjaar 521.571 auto’s. Voor de komende vijf jaar staan 50 productaanpassingen en -introducties gepland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.