Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 11 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Jaguar komt met digitaal racemonster in Gran Turismo 7

Jaguar heeft gisteren een nieuw model onthuld dat zijn opwachting mag maken in de splinternieuwe game ‘Gran Turismo 7’. De Gran Turismo Roadster voegt zicht bij de ‘Vision’ familie van Jaguar die alle drie in het spel een rol spelen.

Jaguar Vision Gran Turismo Roadster

De Jaguar Vision Gran Turismo Roadster is een volledig elektrische éénzitter die specifiek ontwikkeld is voor het spel. Desondanks is Jaguar heel specifiek als het gaat om de kenmerken van de auto. Zo laat het Britse merk weten dat de roadster drie lichte elektromotors zou hebben die 750 kW produceren. Daarnaast gaat hij van 0 naar 100 in minder dan 2 seconden met een topsnelheid van meer dan 320 km/u. Hoe snel had de auto wel niet geweest kunnen zijn als de designers nog meer fantasie hadden?

Dit is niet de eerste keer dat Jaguar met een ‘Vision’ op de proppen komt. Zo introduceerden ze in 2019 al de Vision GT Coupé en een jaar later de Vision GT SV. Ook deze twee exemplaren zijn beschikbaar in de nieuwste Gran Turismo.

Enkel EV’s

Met een beetje geluk is dit een kleine voorbode van wat er komen gaat. Aangezien alle drie de modellen een volledig elektrische aandrijflijn hebben, passen ze volledig in de koers die Jaguar is ingeslagen. We weten namelijk dat Jaguar vanaf 2025 alleen nog maar elektrische auto’s gaat leveren. Een stuk ambitieuzer dan veel andere merken. Het gros neemt namelijk 2030 als uitgangspunt. Denk onder andere aan Renault, Mini en Volvo.

Daarnaast is ook al bekend dat Jaguar vaarwel heeft gezegd tegen de SUV. Een bijzondere keuze aangezien SUV’s heel populair zijn en Jaguar er diverse in haar programma heeft. Toch kunnen wij deze keuze alleen maar toejuichen als dit betekent dat we ooit een auto uit de ‘Vision’ line-up in het echt mogen aanschouwen. Al lijken die voorlopig iets te futuristisch.

‘Jaguar zal geen SUV’s meer bouwen’

Inkijkje

Maar vergis je niet dit is mogelijk toch een inkijkje in de toekomstige wereld van Jaguar. “De Jaguar Vision Gran Turismo Roadsters dramatische, op de bestuurder gerichte cockpit, combineert lichtgewicht, luxe materialen en een afwerking met complexe details die ook bijzonder is.” volgens Jaguar.

Bovendien is de auto gemaakt van koolstofvezel composiet en geavanceerde aluminium legeringen. Inderdaad een akelig gedetailleerde omschrijving van iets dat in de werkelijkheid slechts een boel pixels op een beeldscherm is. Maar misschien zie we hieraan ook met welke materialen Jaguar momenteel experimenteert. Waardoor we een idee krijgen wat in de toekomst van de Britten mogen verwachten.

Hagerty

Hagerty kennen we als ‘s werelds grootste aanbieder van speciale verzekeringen voor klassieke voertuigen. Een echte autoriteit op het gebied van klassiekers. Ook zij zijn onlangs een samenwerking aangegaan met Sony om iets aan de game toe te voegen. Door deze samenwerking wordt de ‘Hagerty Collection’ in de game geïntroduceerd waarmee spelers toegang krijgen tot ruim 70 nieuwe voertuigen. Variërend van rasechte rally klassiekers tot auto’s die bekend zijn uit beroemde films. In totaal bestaat het complete wagenpark in Gran Turismo 7 uit meer dan 400 auto’s. Kortom, voor iedere autoliefhebber wat wils.

Mocht je je afvragen hoe de game werkt en of het de 60 euro waard is, lees dan de onderstaande review.

Gran Turismo 7 review: een pareltje voor de echte autoliefhebber

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.