Remco Slump
Remco Slump Nieuws 12 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Ja, er bestaat een Mercedes G-Klasse Coupé! En je kunt hem nog kopen ook…

Smaak is niet te koop, zeggen ze, maar wansmaak wel degelijk. Laat het maar aan de Duitse tuner Mansory over om de prachtigste sportwagens en super-SUV’s te ‘verfraaien’, zoals deze Mercedes G-Klasse, die opeens twee portieren mist.

Laten we vooropstellen: het idee van een Mercedes G-Klasse Coupé is harstikke leuk, al maakt het verwijderen van een setje deuren geen echte coupé van de vierkante SUV, natuurlijk.

Mercedes G-Klasse ooit af fabriek als driedeurs

De G-Klasse is af fabriek heel lang als driedeurs geleverd, van 1979 tot en met 2011. Van de nieuwste generatie is alleen een vijfdeurs te koop. En dat vindt Mansory kennelijk jammer.

Volgens de tuner komen er regelmatig verzoeken van klanten voor een G-Klasse Coupé, dus is het bedrijf die gaan bouwen. Het model gaat door het leven als Mansory Gronos Coupé Evo C.

Oplage van acht stuks met 900 pk sterke V8

De driedeurs Geländewagen wordt in een oplage van acht stuks gemaakt, waarbij iedere auto een unieke spec heeft. Wat ze gemeen hebben is de motor voorin: een 4,0-liter twinturbo V8 met 900 pk en 1200 Nm koppel.

Deze Mercedes-Benz G-Klasse heeft een gulp. En die kan open…

Volgens Mansory gaat de Gronos Coupé Evo C in 3,3 seconden naar 100 km/h en haalt hij een begrensde topsnelheid van 250 km/h. Wil je nog harder? Dan accepteert Mansory vast wel een extra bedrag om de begrenzer iets losser af te stellen.

Portieren gaan in tegengestelde richting open

Om tot een driedeurs carrosserie te komen, heeft de tuner eerst de vier portieren van de standaard G-Klasse verwijderd en daarna de b-stijl naar achteren verplaatst. Opmerkelijk: de twee zijportieren gaan nu in tegengestelde richting open.

Mansory zegt dat zijn nieuwe creatie aan alle veiligheidseisen voldoet. Het is zelfs mogelijk om de Gronos Coupé Evo C in een gepantserde uitvoering te bestellen.

Uw Garage: Mercedes-Benz G-Klasse 280 CDi

Het model staat op 24-inch lichtmetalen wielen en heeft – uiteraard – een vrij flamboyant interieur, met de typische Midden-Oosten-combinatie wit en goud.

Ook tweedeurs coupéversie Lamborghini Urus

Heb je liever een andere power-SUV in coupévorm, dan heeft Mansory ook de Venatus Coupé Evo C voor je. Dat is een Lamborghini Urus waarvan de achterportieren zijn verwijderd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.