Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 25 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Is de nieuwe Volvo V90 nog een echte Volvo?

Zet de nieuwe Volvo V90 en de klassieke 240 naast elkaar en het is mede dankzij een Chinese vrijpartij nog maar moeilijk te zien dat de twee familie van elkaar zijn. Is de nieuwe wel een echte Volvo? Toch hebben ze wel degelijk dezelfde Zweedse genen. Een preview uit Autovisie magazine 20/2016.

Volvo V90 vs 240

Echte Volvo

Onder een brug kijken ze elkaar eens recht in de ogen, grootvader en kleinzoon ontmoeten elkaar voor het eerst op Nederlandse bodem. De Volvo 240 kijkt nog helder uit zijn grote glazen koplampen, terwijl de pasgeboren V90 meer de kijkers van zijn Chinese moeder lijkt te hebben geërfd en daarmee de wereld wat serieuzer observeert.

Waar de 240 het moet hebben van eenvoud en rechtlijnigheid, daar zoekt de V90 het meer in speelse vormen en uiterlijk vertoon. Is er nog iets overgebleven van de eigenschappen die ervoor zorgden dat Volvo in totaal 962.000 exemplaren van de 240 stationwagon verkocht in 19 jaar tijd? Past deze nieuwe V90 nog in de familietraditie, die in 1953 begon met de PV445 Duett, de combiversie van de PV444 ‘Katterug’.

LEES AUTOVISIE MAGAZINE DIGITAAL

Lees het complete verhaal nu in Autovisie magazine edtie 20. De nieuwste editie van Autovisie magazine is ook te downloaden via de Autovisie magazine iPad app (gratis voor abonnees) of via de Android app (ook gratis voor abonnees).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.