Autovisie
Autovisie Nieuws 21 sep 2016

Investeerders willen 8,2 miljard van Volkswagen

Volkswagen heeft ongeveer 1400 claims aan ‘die Hosen’ van boze investeerders. Ze willen in totaal 8,2 miljard euro aan schadevergoedingen omdat hun aandelen vanwege dieselgate een stuk minder waard zijn geworden.

volkswagen

Volgens Automotive News Europe heeft de Duitse rechtbank in Brunswick (vlakbij Wolfsburg) alleen al afgelopen maandag 750 claims binnengekregen. De rechtbank heeft extra personeel in moeten zetten om de aangiftes van aandeelhouders te verwerken.

Deadline

De investeerders deden zo massaal aangifte omdat ze dachten dat 18 september (op die datum kwam vorig jaar Volkswagens gerommel met dieseluitstoot aan het licht) de laatste dag was dat ze nog claim konden indienen.

Aandelenkoers

Vorig jaar ging de aandelenkoers van Volkswagen binnen twee dagen met 35 procent onderuit. Dit nadat Amerikaanse autoriteiten bekend hadden gemaakt dat de Duitse autobouwer via ‘sjoemelsoftware’ de testuitstoot van zijn diesels had gemanipuleerd.

LEES OOK: VOLKSWAGEN-TECHNICUS KLAPT UIT SCHOOL OVER SJOEMELSOFTWARE

Het dieselschandaal is voor ‘Wolfsburg’ nog lang niet voorbij. Een jaar nadat het concern heeft toegegeven dat zijn ‘defeat device’ in zo’n 11 miljoen auto’s is ingebouwd, stapelen de rechtszaken zich op. In Amerika gaat de nasleep Volkswagen al ongeveer 16,5 miljard dollar (14,8 miljard euro) kosten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.