Autovisie
Autovisie Nieuws 3 apr 2017

Infiniti QX80 naar New York

Waar het modellengamma van Infiniti voor ons stopt bij de QX70, kun je in Noord-Amerika ook de nog grotere Infiniti QX80 krijgen. Op de autoshow van New York wordt de nieuwe versie voorgesteld.

QX80

Je kunt de Infiniti QX80 het beste zien als Infiniti’s antwoord op de Cadillac Escalade. Het huidige model begon zijn leven in 2010, toen hij op de autoshow van New York werd onthuld. Toen heette hij echter nog QX56, waar 56 stond voor de motorinhoud in liters (5.6). Na de nieuwe naamstrategie van Infiniti kreeg de auto in 2013 de naam QX80.

Nieuw

Waar de vorige QX80 het volledige design van de QX56 overnam, met zijn vreemde neus, is dat bij de nieuwe in elk geval niet het geval. Zoals met de meest teasers ontbreekt het nog aan details, maar we kunnen toch al iets zien. Zo heeft het nieuwe model de kenmerkende grille, met nu veel hoger geplaatste koplampen. Dat geeft de neus direct een veel scherper – en gemener – aanzicht. Het is nog de vraag of het een (zeer) ingrijpende facelift betreft, of dat de QX80 volledig nieuw ontwikkeld is.

Succes

In de Verenigde Staten is de ruim 2700 kilogram zware SUV behoorlijk succesvol. Hij verkoopt beter dan de QX50 en QX70 in het land en scoort ook beter dan de Lexus LX, de Land Cruiser van Lexus. Op 11 april weten we meer, als Infiniti het doek van de auto trekt.

Het huidige model:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.