Autovisie
Autovisie Nieuws 8 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Inferno Exotic Car: Luchtkasteel van metaalschuim

Vaporware is software die wordt aangekondigd, maar nooit op de markt komt. Voor supercars mogen we ook wel zo’n term bedenken, want zullen we deze Inferno Exotic Car ooit op de openbare weg zien? De vraag stellen, is hem beantwoorden.

Het apparaat komt uit de koker van Antonio Ferraioli, die als technicus bij Lamborghini verantwoordelijk was voor diverse onderdelen van de Veneno Roadster, Aventador SV en Gallardo Super Trofeo.

Het uiterlijk van de Inferno Exotic Car is… tja… op zijn vriendelijkst gezegd chaotisch. De wagen ziet eruit alsof een plastic Pagani Zonda te lang voor een kolenkachel heeft staan smelten. De Inferno had een Hot Wheel-autootje kunnen zijn, met zijn vijf uitlaten en vreemde rode accenten.

“Alsof een Pagani Zonda te lang voor een kolenkachel heeft staan smelten”

Achterin zou een twinturbo V8 moeten liggen die 1400 pk aan vermogen en 908 Nm aan koppel moet leveren. De Exotic Car zou ermee in minder dan 3 seconden van stilstand naar 100 km/h moeten kunnen sprinten.

Zijn opvallende carrosserie is opgetrokken uit een gepatenteerde combinatie van zink, aluminium en zilver. Ferraioli noemt het lichtgewicht materiaal een “metalen schuim” en claimt dat het zo sterk is als gepantserd staal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.