Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 31 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Ineos komt met kleinere en volledig elektrische 4×4

De Ineos Grenadier staat op het punt de markt te betreden, maar krijgt binnenkort al gezelschap van een broertje. Jim Ratcliffe, de grote baas van het bedrijf, heeft laten weten dat men werkt aan een compacte en elektrische 4×4.

Dat stelt de Brit tegenover het eveneens Britse Autocar. “Waar we momenteel goed naar kijken, is een kleinere versie van de Grenadier – elektrisch”, zo vertelt Ratcliffe. “We moeten de toekomst omarmen en die is, zeker in stedelijke gebieden, elektrisch. Maar ook boeren in een landelijke omgeving hebben waarschijnlijk behoefte aan een elektrisch voertuig. […] Dus je wilt er een die capabel, maar ook elektrisch is. Ik denk dat dat nu onze visie is.”

Defender 110 en 90

Waar Ineos precies mee op de proppen komt, is niet duidelijk. Mogelijk kiest het merk voor de Land Rover-filosofie. De Ineos Grenadier kun je dan zien als de 110-variant, terwijl het volgende model een driedeurs versie wordt (zoals de Defender 90) met een veel kortere wielbasis.

De Ineos Grenadier.

Autocar stelt dat Ineos mogelijk eenzelfde filosofie als Ford kan hanteren. De Amerikanen leveren de Bronco ook in twee uitvoeringen. Daarvan bestaat een ruige uitvoering, en een lifestyle-variant die de toevoeging Sport draagt. Dat model gebruikt bovendien een ander platform.

Elektrische Grenadier

Dat laatste is overigens niet per se nodig. Medewerkers van Ineos lieten namelijk in een eerder stadium al weten dat het platform van de Grenadier ook geschikt is voor een elektrische aandrijflijn. Het model is nu enkel nog met zes-in-lijn-motoren van BMW leverbaar, maar men liet een tijd geleden al aan Autovisie weten dat een elektrische versie ook op het programma stond. Ook werkt het nog altijd aan een variant met brandstofcel.

Ineos Grenadier

Interieur Ineos Grenadier geeft je het gevoel piloot te zijn

Naar verwachting deelt Ineos binnenkort meer informatie over dit tweede, elektrische model. Eerst moet het zich opmaken voor de introductie van de Grenadier. Die auto wordt ook hier in Nederland gekocht. In Utrecht, welteverstaan. Het is een van de 160 verkooppunten die Ineos heeft, verdeeld over 50 verschillende landen.

Ineos Grenadier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.