Autovisie
Autovisie Nieuws 5 mrt 2019

‘Imagine by Kia’ Concept heeft 21 beeldschermen

Kia heeft op de Autosalon van Genève het doek getrokken van de ‘Imagine by Kia’ conceptcar. Het is de eerste keer dat de Koreaanse autofabrikant een elektrische vierdeurs presenteert. Kia rept met geen woord over de aandrijflijn of actieradius, maar het design heeft een idee van de toekomstige richting.

De Imagine by Kia is naar eigen zeggen een sedan ‘die stijlelementen van een gespierde SUV’ bevat. Het model valt op door zijn hoge schouderlijn, aflopende daklijn en ver doorgetrokken voorruit. Aan de achterzijde loopt het dak taps toe, waardoor de Imagine by Kia een kruising lijkt tussen een vierdeurs coupé en een SUV.

Nieuwe ‘tiger nose’

De Image by Kia kreeg een nieuwe variant op de ‘tiger nose’ dat al enkele jaren het familiegezicht vormt van het merk. De LED-omlijsting loopt over de gehele breedte van de auto. Opvallend genoeg kiest Kia er niet voor om het traditionele logo op de neus te plaatsen. In plaats daarvan zijn de drie letters te zien op de neus.

21 beeldschermen

Waar het exterieur vrij behoudend is (voor een conceptcar) ging Kia in het interieur helemaal los. Het futuristische dashboard telt namelijk 21 beeldschermen die samen de navigatiekaart projecteren. Volgens Kia zijn de schermen een knipoog naar de auto-industrie, die naar eigen zeggen geobsedeerd is door het plaatsen van zo veel mogelijk touchscreens in auto’s.

Reageer op artikel:
‘Imagine by Kia’ Concept heeft 21 beeldschermen
Sluiten