Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 8 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Echtgenote doorbreekt stilte: ‘Iedereen mist Michael Schumacher’

Corinna Schumacher heeft in de Netflix-documentaire Schumacher voor het eerst verteld over hun leven na het zware ski-ongeluk van haar echtgenoot Michael acht jaar geleden.

“Het is heel logisch dat ik Michael iedere dag mis en niet alleen ik, maar de kinderen, de familie, zijn vader, iedereen om ons heen. Iedereen mist Michael”, zegt ze in de documentaire over de voormalig Formule 1-coureur. Die is vanaf 15 september te zien op de streamingdienst.

Gezondheidssituatie Michael Schumacher

Over de precieze gezondheidssituatie van Schumacher is niets bekend. “We wonen samen thuis, we revalideren en doen alles zodat het Michael goed gaat en zodat hij de aanwezigheid van onze familie voelt”, vertelt Corinna in de documentaire.

Schumacher liep bij een val tijdens het skiën in december 2013 hersenletsel op en was in levensgevaar. “Ik heb God nooit verweten dat dat is gebeurd. Het was gewoon echt pech. Meer pech kun je in het leven niet hebben”, zegt de vrouw van de zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1. “De sneeuw is niet goed, we kunnen ook naar Dubai vliegen”, had haar echtgenoot kort voor het ongeluk in de Franse Alpen nog tegen haar gezegd.

Verder wil de familie de privacy van Schumacher zo veel mogelijk bewaken. “Het is belangrijk dat hij kan genieten van zijn privéleven, zo goed als dat gaat. Michael heeft ons altijd beschermd, nu beschermen we hem.”

Nieuwe generatie

De naam Schumacher is sinds kort weer terug in de Formule 1. Mick Schumacher, de zoon van Michael Schumacher, komt uit voor de Amerikaanse renstal Haas F1. De 21-jarige Schumacher pakte vorig jaar de leiding in de Formule 2. Schumacher tekende een contract voor “meerdere jaren” voor het team dat een samenwerkingsverband heeft met Ferrari. Sinds januari 2019 maakte hij deel uit van de opleiding van het Italiaanse team, waarvoor zijn vader de meeste van zijn zeven titels veroverde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.