Autovisie
Autovisie Nieuws 29 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

IAA voortaan niet meer in Frankfurt

De eerstvolgende editie van de IAA-autoshow wordt niet langer in Frankfurt gehouden. Dat heeft de organisatie van de tentoonstelling vanavond bekendgemaakt. Door het besluit om Frankfurt niet langer de autobeurs te gunnen, komt er een einde aan een periode van 70 jaar dat de grootste Duitse autoshow in de zakenstad werd gehouden.

 

Voor het organiseren van de 2021-editie van de Internationale Automobil Ausstellung waren zeven steden in de race. Het contract met de stad Frankfurt verliep vorig jaar. De plaats was wel een van de steden die kandidaat was, maar staat sinds vandaag niet langer op de lijst. Tezamen met de Duitse financiële stad vielen ook Keulen, Hannover en Stuttgart af, die zich hadden gemeld om de IAA te organiseren. De eindstrijd gaat nu tussen Berlijn, Hamburg en München.

Frankfurt sinds 1951

De IAA werd sinds 1951 in Frankfurt gehouden. Sinds 1991 stonden er alleen nog personenauto’s, nadat de bedrijfswagens naar Hannover verhuisden. Voor de organisatie was de 2019-editie teleurstellend. Tal van merken namen niet deel en het bezoekersaantal daalde tot 560.000 bezoekers. Verschillende hallen bleven dicht. Reden voor de VDA, zeg maar de Duitse RAI, om het contract met Frankfurt niet te verlengen.

Berlijn

Mocht de tentoonstelling naar Berlijn gaan, dan betekent dat een terugkeer van de autoshow in de Duitse hoofdstad. Al eind negentiende eeuw werd er een show gehouden. Maar bij het aanstellen van een nieuwe expositieruimte blijft het niet. de organisatie gaat het concept veranderen. Niet langer zullen auto’s spiegel aan spiegel te zien zijn, er moet meer interactie met de bezoeker komen. Mobiliteit speelt een belangrijke rol en moet ook buiten het beursterrein worden getoond.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.