Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 25 jan 2018

Hyundai vervangt binnenkort de Santa Fe

Het leveringsprogramma van Hyundai bestaat inmiddels uit drie SUV’s, maar het begon met één. Dat is de Santa Fe. En van die productlijn is nu een compleet nieuwe generatie onderweg. Over iets meer dan een maand trekt de fabrikant het doek van de vierde editie.

Hyundai Santa Fe

Het toneel voor de lancering van de nieuwe Santa Fe staat in Genève, waar van 8 tot en met 18 maart de jaarlijkse autoshow wordt gehouden. Al aan de vooravond van de belangrijkste internationale autoshow zal Hyundai de nieuwe grote SUV tonen. De fabrikant laat de Sante Fe, na de Tucson en Kona de derde kakelverse SUV van het merk in drie jaar tijd, nu op een teaserfoto zien.

Veiligheidsverhogend

Veel wil het merk er nog niet over kwijt. De autobouwer kondigt alleen het veiligheidspakket SmartSense aan. Nieuw tussen dat arsenaal veiligheidsitems is het Rear Occupant Alert. Het systeem detecteert passagiers op de achterbank en attendeert de bestuurder op hun aanwezigheid bij het uitstappen. We zijn benieuwd hoe het in het écht werkt. Het Rear Cross Traffic Collision Warning kent nu ook een automatische remfunctie, dat in werking treedt zodra de techniek naderend verkeer achter de auto opmerkt

De nieuwe Santa Fe komt deze zomer op de Nederlandse markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.