Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 10 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Hyundai Tucson moet het eerst enkel doen met een sportieve outfit

Dat er een sportieve en rasechte Hyundai Tucson N komt, wisten we al. Toch stelt de Koreaanse fabrikant nu eerst een iets minder potente N-Line voor.

De vraag naar performance-SUV’s is momenteel groot. Zo groot, dat zelfs fabrikanten als Hyundai met een opgepepte variant van een SUV komen. Dat is namelijk het geval met de volgende, gloednieuwe generatie Tucson. De Koreanen stellen binnen afzienbare tijd een Tucson N voor, die volgens dezelfde filosofie wordt gebouwd als de begeerlijke i30N en Veloster N. Die Tucson N stond overigens al jaren op de planning, want het model staat al geruime tijd op de wensenlijst van Hyundai. Toch is z’n komst nog niet zo ver, want Hyundai kondigt nu eerst een minder potente N-Line van haar nieuwe SUV aan.

Sportieve outfit

In januari 2020 maakt de nieuwe Tucson zijn opwachting in de Nederlandse showroom. Dat doet-ie iets later (ergens in de lente, zo meldt de fabrikant) ook als N-Line-uitvoering, waarvan de Koreanen nu de eerste afbeeldingen delen. En die bevat – zoals we kennen van Hyundai – vooral uiterlijke opsmuk. De Tucson N-Line krijgt een sportieve outfit aangemeten, die bestaat uit grotere bumpers, flink lichtmetaal schoeisel en andere uitlaateindstukken.

De standaarduitrusting van zo’n N-Line is ook altijd van een hoog niveau, dus we verwachten niets anders van deze Tucson. Denk aan een sportieve band van Michelin, maar ook aan een flink pakket aan rij-assistenten, suède in het interieur en elektrisch verwarm- en verstelbare stoelen.

Enkel als hybride

Op het gebied van krachtbronnen en het onderstel verandert er naar verwachting helemaal niets aan deze N-Line. Dat betekent dat enkel de voor Nederland aangekondigde krachtbronnen beschikbaar zijn, waarvan het niet duidelijk is of elke motorisering in combinatie met de N-Line-uitvoering wordt uitgerust. Hyundai levert de nieuwe Tucson in ons land enkel als mild-hybride, reguliere hybride of plug-in hybride. Meer informatie over die krachtbronnen lees je in dit artikel.

Wie valt voor de looks van de nieuwe Tucson en dat model graag als echte performance SUV wil rijden, moet dus nog even wachten op de Tucson N. Wanneer dat model komt, is nog niet bekend. Ook specificaties over de krachtbron zijn nog onbekend, al hebben we wel een idee. Naar verwachting lepelt Hyundai een old skool maar hypermoderne 2,5-liter viercilinder turbomotor in de Tucson, goed voor zo’n 340 pk.

Hyundai Tucson N-Line

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.