Autovisie
Autovisie Nieuws 18 dec 2020

Hyundai staakt Koreaanse levering Kona EV voortijdig

Met de komst van de Ioniq 5 komend voorjaar zou Hyundai de Kona EV uit productie nemen, maar doordat de Kona EV nu geplaagd wordt door problemen staakt de Zuid-Koreaanse autobouwer nu al de levering van het model op de thuismarkt.

De levering van de elektrische Kona stopt. Dat gebeurt vooralsnog alleen in Zuid-Korea. Volgens de autobouwer loopt de productie van de Kona EV in Europa nog even door. Logisch, want de autobouwer heeft de productie van de Kona EV voor de Europese markt afgelopen maart overgeheveld van Zuid-Korea naar Tsjechië. De combinatie van de twee fabrieken zorgde voor een verdrievoudiging van de productiecapaciteit van de elektrische Kona. Hyundai kona electric 2021

Geplaagd door terugroepacties

In Zuid-Korea stopt Hyundai met de bouw van de elektrische Kona. Reden zijn de verschillende problemen met de elektro-SUV, die voor grote terugroepacties zorgen. In totaliteit werden zo’n 75.000 stuks van de Kona EV-bezitters opgeroepen naar de dealer te komen. Het ging daarbij om brandgevaar en een mogelijke problemen met het remsysteem. In Europa is de Kona EV alleen teruggeroepen voor een mogelijk probleem met de software van het ESP-systeem, voor een niet correct functionerende controle-unit van de hoogspanningsaccu, een mogelijk falend slotmechanisme van de afneembare trekhaak en een softwarefout in de airbag-aansturingsmodule.

Ioniq-familie

Hyundai maakt zich intussen op voor de onthulling van het volgende elektromodel, de Ioniq 5. Dat model is het eerste model van de Koreaanse autobouwer dat gebruik maakt van een compleet nieuw ontwikkelde architectuur voor elektrische auto’s. de In totaal zullen meer dan tien auto’s binnen enkele jaren worden gelanceerd. Na de vijfdeurs crossover volgt al vrij snel een sportsedan voor het D-segment. Met de 5 en 6 gedoopte modellen geeft Hyundai invulling aan het jaar 2021. Voor het jaar daarop lanceert Hyundai de 7, een grotere SUV. Andere modellen komen daarna. De verschillende types dragen allemaal de Ioniq-benaming. Na de succesvolle introductie van de naam als productlijn, heeft Hyundai ervoor gekozen om de aanduiding te verheven tot sublabel. Hyundai kona electric 2021

Concurrent Volkswagen ID.3

De vijfdeurs Ioniq 5 is Hyundai’s antwoord op de Volkswagen ID.3. Hij valt in het C-segment. Hoe de auto eruit komt te zien, liet het merk al dik een jaar terug in grote lijnen zien. Op de IAA-autoshow in Frankfurt schitterde het studiemodel 45. Met de concept car bracht de autobouwer een ode aan de Pony, het model waarmee de Europese carrière van Hyundai van start ging. Toen al wist Autovisie te melden dat de 45 in productie zou gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.