Autovisie
Autovisie Nieuws 2 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Hyundai krijgt High Performance and Motorsport-divisie

Hyundai heeft sportieve ambities en dat zullen we weten ook. Het Koreaanse merk lanceerde vorig jaar de i30 N en Veloster N en richt nu zijn eigen High Performance Vehicle & Motorsport Division op, met aan de top een voormalig BMW M-man.

all-new-hyundai-i30-n-3

Het gaat om Thomas Schemera, die in 1987 bij BMW in dienst trad en sinds 2009 betrokken was bij BMW M. Voor zijn overstap naar Hyundai was hij directeur van BMW M / BMW Individual voor Noord- en Zuid-Amerika. Het is niet de eerste keer dat Hyundai een manager bij BMW M weg plukt. Voor de ontwikkeling van de i30 N schakelde het merk BMW M-baas Albert Biermann in. Schemera en zijn nieuwe divisie moeten nu voor meer synergie zorgen tussen Hyundai en Hyundai Motorsport. De High Performance Vehicle & Motorsport Division wordt verantwoordelijk voor de strategie, productplanning en marketing met betrekking tot van Hyundai’s N-modellen.

Hyundai N

De eerste daarvan is de Hyundai i30 N (N voor Nürburgring), die eind vorig jaar op de Europese markt kwam. Het model is uitgerust met een 2,0 liter turbomotor die in twee sterktes kan worden besteld: 250 pk of 275 pk. De sterkste i30 N sprint in 6,1 seconden naar 100 km/h. Beide uitvoeringen halen een topsnelheid van 250 km/h. In januari onthulde Hyundai op de autoshow van Detroit de nieuwe Veloster. Daarbij maakte ook gelijk de Veloster N zijn debuut. De wonderlijke hatchback – met wederom één portier aan de linkerkant en twee portieren aan de rechterkant – komt dit keer niet naar Nederland.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.