Autovisie
Autovisie Nieuws 3 dec 2018

Hyundai en Kia krijgen beide een pick-up

Zowel Hyundai als Kia krijgt een pick-up in het leveringsprogramma. Hyundai krijgt hem net iets eerder in het gamma dan Kia. De auto staat al klaar.

hyundai-santa-cruz-crossover-truck-concept-front-three-quarter1
Hyundai Santa Cruz Concept

In gesprek met het Engelse automagazine AutoCar laat Hyundai Motor Group’s designchef Luc Donckerwolke weten dat de auto gebaseerd zal zijn op het studiemodel Santa Cruz uit 2015. Hij zal spoedig op de markt komen, gevolgd door een variant van Kia. Dat er tussen het studiemodel en het uiteindelijke model zo’n vier jaar komt volgens Donckerwolke door de focus van het bedrijf op elektrificatie van de andere modellen. De pick-up had zodoende minder prioriteit.

Hyundai Santa Cruzhyundai-santa-cruz-crossover-truck-concept-rear-three-quarter-2
Hyundai Santa Cruz Concept

 

Amerikaanse markt

Het design van de pick-up is reeds bevroren en de auto nadert zijn ontwikkelingsstadium. Voor de Kia-versie zal het ontwerp van het exterieur en interieur afwijken, maar de technische basis wordt identiek. Beide modellen zijn hoofdzakelijk bedoeld voor de Amerikaanse markt, waar pick-ups ongekend populair zijn. Of de pick-up ook in de Verenigde Staten van de band zal rollen, is nog niet bekend.

hyundai-santa-cruz-crossover-truck-concept-profile
Hyundai Santa Cruz Concept

SUV

Eveneens vanwege hoofdzakelijk de Amerikaanse vraag brengt Hyundai de Palisade, een grote SUV die boven de Santa Fe in het programma komt. Op basis van die zevenzitter brengt Kia ook een grote SUV, de Telluride. Beide modellen komen niet naar Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.