Autovisie
Autovisie Nieuws 10 jan 2017

Hypercar van Mercedes-AMG heet voorlopig Project One

Laten we hopen dat Mercedes-AMG’s super-de-supersportwagen uiteindelijk een spannendere naam krijgt, want de werktitel Project One is wel érg nietszeggend natuurlijk. Net zoals de naam Aston Martin AM-RB 001 dat ook is, zeg maar.

a2

Want de auto die achter die aanduiding schuilgaat wordt de concurrent van AMG’s toekomstige hypercar. Immers, zowel de Aston Martin (die in samenwerking met Red Bull wordt ontwikkeld) als de Mercedes-Benz leunen stevig op Formule 1-techniek.

“De AMG blijft trouw aan zijn raceroots en gaat voor een kleine V6 en een elektromotor”

De Aston Martin smokkelt daarbij nogal, want hij gaat een hoogtoerige, atmosferische V12 krijgen met zo’n 1000 pk. De AMG blijft trouwer aan zijn raceroots en gaat waarschijnlijk voor een kleine V6 en een elektromotor. Het vermogen van die hybride aandrijflijn moet “meer dan 1000 pk” zijn.

BEKIJK OOK: AUTOVISIE VLOG – EERSTE TESTNOTITIES & HOT LAP MERCEDES-AMG GT R

Maar helaas, waarschijnlijk wordt het er op naamgebied niet beter op, want insiders vertelden aan Autovisie dat de extreme AMG mogelijk R50 gaat heten. De auto wordt in september onthuld op de IAA in Frankfurt, maar in maart al aan potentiele kopers geshowd op de Autosalon van Genève.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.