Autovisie
Autovisie Nieuws 9 mei 2017

Hummer H1 herleeft als Humvee C-Series

Jullie dachten dat de Hummer H1 dood was? Think again! Alleen mag hij van General Motors (GM) geen Hummer meer heten, want die fabrikant heeft nog steeds de rechten op de naam. Dus mogen wij u voorstellen: de Humvee C-Series.

Het ding wordt niet gebouwd door GM, ook niet door AM General, maar door VLF Automotive, dat we kennen van de Destino, de Force 1 en de F1 V10 Roadster. GM stopte al in 2006 met de productie van de Hummer H1 en AM General is alleen verantwoordelijk voor de militaire HHMMWV (High Mobility Multi-Purpose Wheeled Vehicle). In 2013 begon die laatste echter C-Series-pakketten aan particulieren te verkopen voor zo’n 60.000 dollar (55.000 euro) per stuk. Die kits bestonden uit alle onderdelen die nodig zijn om een HHMMWV te bouwen, behalve de aandrijflijn.

“De nieuwe Humvee zal niet in de Verenigde Staten op de markt komen”

Humvee Export, een groep van vijf Hummer-liefhebbers, heeft nu importeurs gevonden voor de C-Series in Afrika, Europa, het Midden-Oosten en China. Het kleine bedrijfje heeft VLF Automotive (van voormalig GM-topman Bob Lutz) gevraagd om de C-Series te gaan assembleren met GM-motoren. De nieuwe Humvee zal echter niet in de Verenigde Staten op de markt komen, want hij valt niet onder de Low Volume Motor Vehicle Manufacturers Act en moet dus aan allerlei veiligheids- en emissie-eisen voldoen.

LEES OOK: AMERIKAANSE LEGER KIEST OPVOLGER VOOR HUMVEE

De Humvee C-Series wordt in China leverbaar in drie uitrustingsniveaus: Bravo, Charlie en Delta. Er is keuze uit vier kleuren en evenzoveel GM-motoren: drie varianten van een 6,5 liter V8 turbodiesel (190 pk en 521 Nm, 205 pk en 596 Nm, 250 pk en 596 Nm) en een 6,2 liter LS3 V8-benzinekrachtbron (430 pk en 575 Nm). Die laatste is gekoppeld aan een automatische vierbak. Welke transmissie de diesels hebben, is niet bekend. De Humvee C-Series gaat in China ongeveer 150.000 dollar (138.000 euro) kosten. De definitieve prijs wordt nog vastgesteld.

Bron: Car and Driver

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.