Autovisie
Autovisie Nieuws 26 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Houten auto’s van Candylab zijn retrofantastisch

Het is maandagmorgen vroeg, dus begint de werkweek weer van voren af aan. Maar het is ook 26 september, dus is bij de meeste mensen het salaris afgelopen week gestort. Tijd daarom om jezelf vrolijk te kopen met een van deze raceretrofantastische Candylab-auto’s.

woodie_2p

We begrijpen dat Forza Horizon 3 net uit is, maar probeer toch even die Xbox One- of pc-controller los te laten. Want ondanks dat deze Candylab Toys een weinig levensecht weggedrag hebben, niet uit duizenden polygonen bestaan en slechts ‘vroem vroem’ doen als jij met je lippen sputtert, zijn ze de overtreppende trap van cool.

Jaren zestig

Volgens de Candylab Toys-website wilden de makers “het glamoureuze Amerikaans modernistische gevoel uit de jaren zestig” terugbrengen in “modern houten speelgoed”. Bovendien vinden ze “dat we verdrinken in nietszeggend speelgoed dat kapot gaat en uit elkaar valt in plastic stukjes” en daarom hebben ze met deze auto’s geprobeerd om “elegante, duurzame en simpele objecten te maken”.

LEES OOK: LEGO CATERHAM SEVEN 620R OFFICIEEL GELANCEERD

De hoogtepunten wat ons betreft? De woodie met de magnetische surfplank op het dak, de zwart-witte politiewagen, de retrocaravans, de takeltruck en de groene racer. De houten Candylab-auto’s zijn te koop via de website Candylabtoys.com en kosten tussen de 24,99 dollar (zo’n 22 euro) en 41,99 dollar (ongeveer 37 euro) per stuk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.