Remco Slump
Remco Slump Nieuws 6 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Houd je van avontuur? Dan is de Ford Transit Trail-camper voor jou

In Nederland is wildkamperen verboden en hebben we bovendien helemaal geen wild. Maar toch maakt zo’n offroadcamper de avonturier in ons los. We zouden best met deze Ford Transit Trail-camper door Zuid-Amerika willen trekken. #Vanlife.

Dit is een Ford Transit, dat kun je zien, maar hij staat nu 9 centimeter hoger op zijn wielen en is uitgerust met Goodyear Wrangler-terreinbanden. De spoorbreedte van de kampeerbus is bijna 7 centimeter groter geworden.

Ford Transit Trail met dikke 3,5-liter V6

Dat deze camper voor de Verenigde Staten bedoeld is, zie je aan de krachtbron onder de kap. Aan het lijf van de Ford Transit Trail geen diesel- of hybridetechniek, maar gewoon een 3,5-liter EcoBoost-V6 met turbo. De krachtbron levert 314 pk en 555 Nm.

Ford Transit
(Afbeelding: Ford)

Een tientraps automaat en vierwielaandrijving zijn standaard. Als bestuurder kun je kiezen uit vijf rijmodi: Normal, Eco, Mud, Tow en Slippery. De Trail is er in twee lengtes en twee hoogtes. Standaard is een benzinetank van 95 liter. Optioneel zelfs 120 liter.

Met dit 2000 pk elektrische Ford-busje zijn pakketbezorgers écht snel

Geschikt om zelf een camper van te maken

Overigens koop je de kampeer-Transit leeg. Carrosseriebouwers kunnen er een camper van maken, maar Ford verwacht ook veel exemplaren te verkopen aan doe-het-zelvers.

Ford Transit
(Afbeelding: Ford)

Je kunt diverse opties bestellen die de ombouw eenvoudiger maken, zoals een extra accu, allerlei stroom- en usb-aansluitingen en een ventilator in het dak. De Ford Transit Trail is niet goedkoop. In Amerika begint hij bij 67.770 dollar (ruim 69.000 euro).

Ford Transit
(Afbeelding: Ford)
Ford Transit
(Afbeelding: Ford)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.