Autovisie
Autovisie Nieuws 18 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Voor 13.000 euro een horloge bij je Porsche 911 GT3 RS

Je kunt wel invullen dat wanneer iemand een Porsche 911 GT3 RS bestelt, hij of zij niet op een eurootje meer of minder kijkt. De persoon laat het geld rollen en houdt vaak van de mooie dingen des levens, want keihard voor gewerkt. Daar hoort ook een horloge bij en dat is Porsche niet ontgaan. Vandaar de introductie van een specifiek GT3 RS-uurwerk.

Denk nu niet dat je snel naar de Porsche-dealer kunt rijden en zo’n GT3 RS kunt bestellen om er mee op te scheppen bij zogenaamde vriendjes, het uurwerk is alleen te koop in combinatie met de sportwagen. Voor de sportcoupe vraagt Porsche op Nederlands kenteken zo’n 325.000 euro. Voor het horloge komt daar zo’n 13 mille (prijs is niet exact bekend) bij. Je mag het uurwerk alleen als GT3 RS-koper bestellen en dan ook nog slechts één exemplaar! De uurwerken zijn namelijk gekoppeld aan de auto’s, zoals Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je in deze video uitlegt.

Luxe mode-items van Porsche

Het uurwerk is een creatie van Porsche Design, zeg maar de lifestyle-tak van de beroemde Duitse sportwagenbouwer. De onderneming met specifieke kleding, schoenen, tassen en andere luxe mode-items bestaat al meer dan 50 jaar en levert bij de introductie van een nieuwe sportwagen direct een horloge, waarin een link met de auto is aangebracht.

GT3 RS-horloge

Het bedrijf kiest voor twee productlijnen. De ene categorie is gewoon via de Porsche Design-winkels en Porsche-dealers te bestellen, de andere categorie omvat uurwerken die exclusief voor de Porsche-rijders zijn. Onder laatstgenoemde noemer valt het mechanische GT3 RS-horloge, dat direct vanaf de lancering van de sportcoupé beschikbaar is.

Wil je liever meer weten over de GT3 RS, bekijk dan zeker ook de video waarin Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen de auto voorstelt. Hij vertelt je meer over het ontstaan, het concept en de specificaties van het civiele racemonster.

In detail: Porsche 911 GT3 RS | Sjoerds Weetjes 308

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.