Autovisie
Autovisie Nieuws 19 jul 2021
Leestijd: 1 minuut

Hoop voor Autosalon van Parijs

De organisatie van de Autosalon van Parijs heeft er alle vertrouwen in in oktober 2022 weer een beurs te houden. De Paris Motor Show 2022, ook bekend als Mondial de l’auto, moet samen met autovakbeurs Equip Auto in de herfst van 2022 plaatsvinden.

In beeld: autoshow Shanghai – Auto China 2021

De Fransen spreken van de Paris Automotive Week. Het wordt wederom gehouden in het Paris Expo Porte de Versailles tentoonstellingsgebouw. De tentoonstelling duurt van 17 tot en met 23 oktober 2022, maar het Equip Auto-onderdeel is van 18 tot en met 22 oktober. De organisatie blijft trouw aan de hallen, waarbinnen verschillende evenementen worden gehouden. Testritten zijn bijvoorbeeld onderdeel van het evenement. De organisatie spreekt van een wereldpremière door vakmensen en consumenten als bezoekers tezamen te brengen. Het is de vraag in hoeverre dat concept afwijkt van de oude IAA-shows en de Autosalon van Genève, waar de twee vakgebieden ook werden gecombineerd. Parijs 2016: de mooiste beursbabes

Meer dan een miljoen bezoekers

De Parijse autoshow wordt al sinds mensenheugenis gehouden. De laatste editie was in 2018, aangezien de 2020-tentoonstelling door de coronacrisis werd afgeblazen. Op de beurs komen meer dan een miljoen bezoekers (2018) af, inclusief Nederlandse liefhebbers. Binnenkort gaat een digitaal platform live, waarop het beursconcept uit de doeken wordt gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.