Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 22 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Honda werkt aan versnellingbak met 11 verzetten

Er zijn al genoeg productieauto’s voorzien van transmissies met zeven, acht of zelfs negen verzetten. Maar elf kan ook, volgens een patent van Honda.

Honda

Honda

Moderne auto’s in het A- en B-segment beschikken vaak nog over vijf versnellingen, in grotere klassen is een transmissie met zes of meer verzetten steeds meer gemeengoed. Volgens het patentbureau in Japan werkt Honda nu aan een versnellingsbak met elf verzetten.

Bovendien wil het merk daarbij gebruikmaken van een derde koppeling. De meest efficiënte (automatische) transmissies van tegenwoordig beschikken vaak al over twee koppelingsplaten. Terwijl de ene wordt gebruikt, zet de andere plaat de volgende versnelling alvast ‘klaar’.

Honda

Zuiniger

Volgens de patentdocumenten moet schakelen middels de nieuwe techniek nog effectiever en sneller verlopen. Bovendien zou een voertuig nog zuiniger kunnen worden door het grotere aantal versnellingen.

Of en hoe het Japanse automerk de nieuwe transmissie wil gebruiken, is niet bekend. Afhankelijk van het formaat zou de transmissie ook geschikt kunnen zijn voor de meeste compacte modellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.