Dat interieur van de Honda Urban EV ziet er behoorlijk productierijp uit. Bovendien hebben de ontwerpers het futuristische binnenste van de concept car behoorlijk goed weten te vertalen naar een aantrekkelijk ogend, realistisch geheel.

Honda Urban EV


Begin maart onthult Honda op de autoshow van Genève een tweede studiemodel van de Urban EV. De elektrische hatchback gaat later dit jaar in productie en zal op de Zwitserse beurs in bijna-productievorm te zien zijn. Qua design zal hij in grote lijnen lijken op de Urban EV Concept, waarmee Honda in 2017 de show stal op de IAA in Frankfurt.

Achteruitkijkcamera's

Het interieur behoudt het enorme scherm van het eerste studiemodel, alleen is het nu in drie stukken gedeeld. Opvallend, links en rechts zijn de schermen te zien waarop de beelden van de achteruitkijkcamera's worden geprojecteerd. Want inderdaad, de Urban EV heeft geen conventionele spiegels, maar kleine cameraatjes op de flanken.

Electric Vision

Honda heeft tot nu toe nog niks gezegd over de specificaties van de elektrische Urban EV. Het model is echter onderdeel van Honda's Electric Vision-plan. Over zes jaar moeten geëlektrificeerde modellen (plug-in hybrides, volledig elektrische auto's) twee derde van de Europese Honda-verkopen uitmaken.

honda_urban_ev_concept_37
Honda Urban EV
honda_urban_ev_concept_4
Honda Urban EV
honda_urban_ev_concept
Honda Urban EV
honda_urban_ev_concept_87
Honda Urban EV
honda_urban_ev_concept_5
Honda Urban EV
honda_urban_ev_concept_78
Honda Urban EV
honda_urban_ev_concept_85
Honda Urban EV
honda_urban_ev_concept_2
Honda Urban EV