Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 4 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Honda maakt komst van Sony’s elektrische auto wat realistischer

Techgigant Sony is écht voornemens om een elektrische auto te gaan bouwen. Dat liet het onlangs weten, en blijkt ook uit een nieuwe samenwerking met Honda.

De twee partijen laten vandaag namelijk weten dat ze een overeenstemming hebben ondertekend om een joint venture op te zetten. Dat bedrijf, dat nu de naam New Company draagt, richt zich op de gezamenlijke ontwikkeling en verkoop van elektrische voertuigen. Heel concreet is het allemaal nog niet. Honda schrijft op diens perswebsite dat ‘de twee bedrijven doorgaan met onderhandelingen over de uitvoering van verschillende overeenkomsten’.

Goede taakverdeling

Wel durft het al te stellen dat het eerste elektrische model van het bedrijf rond het jaar 2025 in de verkoop gaat. Honda gaat naar alle waarschijnlijkheid de auto produceren, zo stelt de fabrikant vandaag zelf. Sony zal op zijn beurt verantwoordelijk zijn voor allerlei mobiliteitsdiensten. Een logische taakverdeling, daar Honda de autofabrikant en Sony de expert op softwaregebied is.

Sony Vision-S
Sony Vision-S 01

De eerste auto moet in 2025 al in de verkoop gaan, dus dat betekent dat er reeds een stevige basis voor die auto moet staan. Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat de New Company aan de haal gaat met de reeds getoonde studiemodellen van Sony. De techgigant toonde in 2020 al de Vision-S, een elektrosedan. Dit jaar toonde Sony de Vision-S 02, een elektrische crossover.

Actieradius Sony Vision-S

Over specificaties van die auto blijft het nog gissen. In 2020 toonde Sony een elektro-auto met een vermogen van zo’n 270 pk. Een 0-100 km/h-sprint koste die auto zo’n vijf tellen, terwijl de topsnelheid 240 km/h bedroeg. De kans is natuurlijk groot dat die cijfers flink afwijken van de specs die we in de aanloop naar 2025 gaan zien. Over een batterijpakket en bijbehorende range liet Sony destijds nog niets los.

Sony

Dus toch: Sony gaat echt elektrische auto’s bouwen

Opmerkelijk blijft de productiepartner voor deze auto’s. Honda zegt dus zelf dat het ‘waarschijnlijk’ de productie op zich gaat nemen. Eerder kondigde Sony echter al aan met Magna International en Bosch samen te werken voor eventuele productie. Maar goed, in 2020 vertelde Sony ook zéker geen autofabrikant te worden…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.