Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 7 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Honda en General Motors gaan samen ‘miljoenen EV’s’ bouwen

Grootse plannen van Honda en General Motors. De twee bedrijven gaan hun samenwerking versterken en zijn van plan om vanaf 2027 miljoenen elektrische auto’s op de markt te brengen.

Dat laten beide partijen vandaag weten middels een persbericht. Honda en General Motors zullen samen een nieuwe elektro-architectuur ontwikkelen, die de basis gaat vormen voor miljoenen elektro-auto’s. De eerste exemplaren rollen vanaf 2027 van de productieband.

Compacte crossovers

Voor nu spreken de twee bedrijven specifiek over compacte crossovers, want dat is het grootste segment ter wereld. Honda en General Motors zeggen te werken naar een hoge mate van standaardisering, waarbij auto’s dus steeds meer op elkaar gaan lijken en er weinig personalisatiemogelijkheden zijn. Dat moet de kwaliteit van de auto ten goede komen, net als de prijzen. Ook zijn de twee van plan om samen te werken wat betreft accuproductie.

Honda levert momenteel alleen de e als elektrische auto.

“General Motors en Honda zullen hun strategie omtrent technologie, design en productie bundelen om betaalbare en gewilde elektrische auto’s op de markt te brengen, inclusief onze belangrijkste markten in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en China”, zegt Mary Barra, ceo bij General Motors. Over de prijs van het eerste model zijn de twee partijen duidelijk: die moet onder die van de aankomende elektrische Chevrolet Equinox komen te liggen. Naar verwachting kost die auto straks zo’n 30.000 dollar, zo’n 27.500 euro.

Mondiale schaal

Het is nog maar de vraag of deze auto’s ook naar Europa en dus Nederland komen. Honda stelt in diens persbericht wel dat de auto’s ‘op mondiale schaal’ wil leveren. Wat het daar precies mee bedoelt, is onduidelijk. Ondanks liet de fabrikant namelijk weten wat diens plannen voor Europa zijn. Het komt binnen afzienbare tijd met een elektrische HR-V, alsmede een volledig nieuw elektromodel.

Honda e:NP1, voorbode op de elektrische HR-V.

2027 is echter nog ver weg, en dan pas lanceren General Motors en Honda hun eerste product uit de samenwerking op de Amerikaanse markt. De kans is dus wel aanwezig dat die auto’s in een later stadium ook naar Europa komen.

Dit zijn Honda’s plannen voor de Europese markt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.