Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 27 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Honda E Prototype gaat eind dit jaar in productie

Laat je niet van de wijs brengen door het woordje ‘Prototype’ achter de naam van de Honda E. Zoals het wagentje op deze foto’s te zien is, komt hij gewoon op de markt. En daar zijn we heel blij mee.

honda_e_prototype_68_0394022620ef176b

De Honda E wijkt weliswaar behoorlijk af van de Urban EV Concept waar het in 2017 allemaal mee begon, maar is nog steeds een erg geslaagd retrofuturistisch karretje. Ten opzichte van het originele studiemodel heeft hij twee extra portieren, een iets smallere en langere carrosserie en een wat conventionelere voor- en achterzijde. De Urban EV Concept had daar schermen met informatie over onder meer de laadstatus.

Achterwielaandrijving

Opvallend zijn uiteraard de kleine camera’s, die als buitenspiegels fungeren. Het productiemodel krijgt ze ook, maar mogelijk als optie. De laadpoort van de volledig elektrische hatchback zit onder het zwarte vlak in de ‘motorkap’. Wederom rept Honda niet over specs. We weten alleen dat de E achterwielaandrijving heeft en een actieradius van ruim 200 kilometer.

Eerste Civic

Het interieur zagen we enige tijd geleden al. Honda heeft voor een enorm scherm (dat eigenlijk bestaat uit drie displays) over de volle breedte van de cabine. Links en rechts zitten twee kleinere schermpjes voor de beelden van de camera’s op de flanken. Het design van het dashboard grijpt een beetje terug op dat van de allereerste Civic.

Honda Urban EV Concept

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.