Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 24 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Honda onthult unieke Civic Type R pick-up truck

Iemand bij Honda heeft de lolbroek aan. Na de totaal onbruikbare CR-V Roadster komt het merk nu met een juist buitengewoon praktische pick-upvariant van de Civic Type R.

civic_type_r_pickup_truck_concept_2

Niet dat het apparaat in productie gaat natuurlijk. De Type R met laadbak is ontwikkeld voor de gein, aldus Honda. Een team van twaalf technici heeft de machine gecreëerd. Tot en met de b-stijl is de Civic gelijk aan zijn productievariant, daarachter hebben de makers de achterbank en kofferbak vervangen door een grote laadruimte. De kenmerkende achtervleugel van de Type R is er nog steeds. Die scharniert samen met de achterklep omhoog om toegang te bieden tot de 1,55 meter lange en 83 centimeter brede bak.

Nürburgring

Voorin ligt nog steeds een 2,0 liter turbomotor met 320 pk en 400 Nm. En hoewel de pick-upvariant van de Type R iets zwaarder is dan de hatchback, zou hij nog steeds in 5,8 seconden naar 100 km/h moeten kunnen gaan. Zijn topsnelheid is 272 km/h. Honda heeft dan ook plannen met zijn vierwielige geintje. “We denken er zelfs over om hem mee te nemen naar de Nürburgring”, zei projectleider Alyn James. “Gewoon om te kijken of we het record voor de snelste voorwielaangedreven pick-up truck kunnen pakken.”

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.