Autovisie
Autovisie Nieuws 3 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Hoe snel is de Chiron? Dat gaat Bugatti toch niet testen

Bugatti krabbelt terug. Het merk gaat waarschijnlijk toch niet testen wat nou de werkelijk topsnelheid van de Chiron is. De 1500 pk sterke supersportwagen is elektronisch begrensd op 420 km/h.

chiron-sport-10007

Bij de lancering van de Chiron in 2016 zei Wolfgang Dürheimer, de toenmalige topman van Bugatti, dat er pas in 2018 een officiële test van de echte topsnelheid zou plaatsvinden. In 2010 zette de 1200 pk leverende Veyron 16.4 Super Sport een wereldrecord neer van 431,072 km/h, maar wat de vmax van de krachtigere Chiron is, zullen we mogelijk nooit weten.

Geen prioriteit

“Ik heb het nogal druk”, zei Bugatti-directeur Stephan Winkelmann tegen CNBC. “Zo’n snelheidstest staat niet op mijn prioriteitenlijstje, want we hebben genoeg andere dingen te doen. Misschien komt er wel nooit een test, ik weet het niet.” Winkelmann denkt bovendien dat Chiron-kopers de topsnelheid helemaal niet belangrijk vinden. “Ik weet het zeker. Ik weet zelf niet eens hoe hard onze auto kan.”

Koenigsegg-record

Misschien dat Bugatti terugkrabbelt omdat Koenigsegg vorig jaar met de Agera RS een record neerzette van 447 km/h. Het zou natuurlijk een beetje beschamend zijn als de Chiron die snelheid niet haalt. Ook wordt er gesuggereerd dat de wielen en banden van de Bugatti de werkelijke topsnelheid van de auto niet aankunnen. Michelin zou aan nóg sterkere sloffen werken.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.