Autovisie
Autovisie Nieuws 5 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Hispano Suiza keert terug met Carmen

Carmen, dat is de naam van de nieuwe Hispano Suiza die in maart op de Autosalon van Genève (7-17 maart) debuteert. Het gaat om een elektrische grand tourer met koolstofvezel monocoque, aldus het merk. Dit is een eerste teaser.

Oudere modellen

Hispano Suiza werd in 1904 opgericht in het Spaanse Barcelona en is vooral bekend geworden door modellen als de J12 en de H6. Er zijn ook recentere modellen van Hispano-Suiza, zoals de HS21 Concept uit 2000, de K8 uit 2001 en de Hispano-Suiza HS21-GTS uit 2002. En ken je de H6 Dubonnet Xenia nog? Dit was een spectaculaire coupé die in 1938 werd gebouwd.

Hispano-Suiza H6C Dubonnet Xenia por Saoutchik

Carmen Mateu

Juist van die coupé krijgt de nieuwe Hispano-Suiza Carmen diverse stylingkenmerken. De naam Carmen is overigens een verwijzing naar Carmen Mateu, de kleindochter van Damià Mateu: een van de oprichters van Hispano Suiza. De Carmen krijgt volgens het bedrijf een ‘super-stiff, hand-laid’ koolstofvezel monocoque en elektrische aandrijving. De productie vindt in Barcelona plaats.

Meerdere partners

Hispano Suiza krijgt voor de constructie van het model hulp van QEV Technologies: een bedrijf gespecialiseerd in elektrische performancemodellen. Dit bedrijf is ook partner van het Mahindra Formula E team. Tot slot heeft ook Grup Peralada, een Spaans conglomeraat, zich aangesloten bij dit nieuwe Hispano Suiza-project.

Hispano Suiza Carmen 2
Hispano Suiza Carmen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.