Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 15 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Sneller dan Tesla’s Autopilot? Je kunt het nu testen!

ADAS-systemen worden niet door iedereen geliefd, maar maken auto’s wel degelijk veiliger. Op internet kun je nu een spel doen waarin je kunt proberen om sneller dan Tesla’s Autopilot te zijn.

Select Car Leasing heeft namelijk een simpel simulatiespel ontwikkeld waarin je virtueel plaatsneemt op de stoel van een Tesla Model 3. Het probleem: Autobrake is uitgeschakeld. Jouw taak om op tijd op een willekeurige knop te drukken op het moment dat je de wegblokkade ziet zodat je een crash bespaard blijft.

Reactietijd

Of je echt sneller kunt zijn dan Tesla’s Autopilot in de echte wereld, is niet helemaal duidelijk. De Amerikaanse EV-gigant communiceert namelijk geen exacte cijfers over de reactietijd van zijn systeem.

Tesla

De makers van het simpele spelletje hebben echter verschillende video’s grondig geanalyseerd waarbij het automatische remsysteem in werking treedt. Daarbij kwam het tot de conclusie dat de gemiddelde reactietijd van het systeem 0,3 seconden bedroeg. “Dat is sneller dan Usain Bolt 11 meter rent, een skydiver 40 meter naar beneden valt of een richtingaanwijzer oplicht”, zo luidt het statement van Select Car Leasing.

Sneller dan Tesla

Benieuwd naar het spel? Klik dan op deze link. Druk op de start-knop en probeer je niet te laten afleiden door zaken naast de weg en op het horizontale scherm op het dashboard. Zie je de wegblokkade in beeld, druk dan zo snel mogelijk op een willekeurige knop. En ja, het schijnt echt mogelijk te zijn om sneller dan de virtuele Tesla te zijn. Zoals je hieronder ziet is het echt mogelijk!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.