Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 8 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Hier krijg je bijna 20.000 dollar korting op een nieuwe Tesla Model 3

Sommige plekken op de wereld zijn nu eenmaal duurder dan andere. Toch kwamen wij wel een heel opvallend prijsverschil tegen. In de Amerikaanse staat Californië betaal je voor een Tesla Model 3 minder dan dat de Volkswagen Polo bij ons kost.

Prijsverschillen heb je overal ter wereld. Een prijs van een product wordt bepaald door tal van factoren. In dit extreme geval is het prijsverschil te danken aan de overheid van de Amerikaanse staat en het land.

Hier krijg je 20.000 dollar korting op je Tesla Model 3

Hoewel je zou denken dat California met Silicon Valley een Tesla-mierennest is, doet de lokale overheid er alles aan om de Amerikaan uit de V8 te krijgen en een stekkerauto te kopen. In het gunstigste geval krijgen inwoners subsidie op subsidie. In geval van de Tesla Model 3 komt dit uit op bijna 20.000 dollar korting. Let wel, we hebben het hier echt over het allergunstigste geval. Niet iedereen in Californië kan zo extreem veel korting krijgen.

Een Volkswagen Polo kost in Nederland minimaal 27.890 euro. Een Tesla Model 3 is in Amerika dus goedkoper – na de subsidies. Echt vergelijken aan de hand van een Polo kunnen we het niet. Dat model wordt immers niet in Amerika geleverd.

Dit kost de elektrische auto in Nederland

Wel kunnen we de prijs van de Tesla Model 3 met de Nederlands vergelijken. In Nederland kost de EV 41.990 euro. Van onze overheid krijg je wel de 2.950 euro EV-subsidie waardoor het model net iets meer dan 39 mille kost. Dat is toch bijna het dubbele!

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Zie hoe deze Tesla alle elektrische auto’s het nakijken geeft op de Nürburgring

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.