Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

Test: Opel Insignia GSi (2018)

Opel heeft het GSi-label uit de rekken getrokken en afgestoft. En zie hier de eerste nieuwe auto met de drie bekende letters: de Opel Insignia GSi. Betekende het vroeger nog vrijwel altijd meer vermogen, is dat nu niet het geval. De Insignia GSi wordt namelijk geleverd met een motor die we al kennen, de 2,0 liter viercilinder turbomotor met 260 pk. Autovisie-redacteur Werner Budding zoekt uit of de Insignia GSi het label waardig is.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Test: Audi A7 Sportback (2018)

De Audi A7 Sportback verenigt alle high-tech van de A8 limousine onder een scherp gestileerd designdak. De perfecte auto voor iemand die alleen genoegen neemt met het nieuwste van het nieuwste. In Zuid-Afrika kon redacteur Dries van den Elzen kennismaken met al wat er op en aan deze vierdeurs coupé van 90.000 euro zit.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Test: Bentley Bentayga V8 (2018)

Na de W12 en diesel introduceert Bentley haar voorspelde bestseller, de V8. Jaco Bijlsma test of de V8 inderdaad de beste keus is of dat je beter op de PHEV kunt wachten die zeer binnenkort op de autosalon van Geneve zijn debuut maakt.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Review: Aston Martin DB11 Volante (2018)

De sportiefste open Aston Martin ooit. Met die claim lanceerde het Britse sportwagenmerk de nieuwe DB11 Volante. En sportief is hij zeker, met zijn 510 pk sterke 4,0 liter V8. Maar is het een echte sportwagen, of toch meer een GT? Autovisie-testredacteur Werner Budding stapt achter het stuur van de Aston Martin DB11 Volante om die vraag te beantwoorden.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Reportage: BMW M550d vs. Bentley Bentayga Diesel

Is diesel dood? Qua ontwikkeling absoluut niet. Deze BMW M550d en Bentley Bentayga Diesel hebben allebei een juweel van een motor aan boord. Autovisie-redacteur Werner Budding neemt ze mee het circuit op.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Sjoerds Weetjes #68: Een Rolls-Royce-logo op een Mini Cooper S

Heeft iemand een geintje uitgehaald met deze Mini Cooper S? Nee, zeker niet. Want die Rolls-Royce-logo's voor- en achterop horen daar echt. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen vertelt jullie meer over deze bijzondere Mini Cooper S Inspired by Goodwood.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Ferrari 488 Pista heel iets sneller dan 720S en Performante

Indrukwekkend apparaat, die Ferrari 488 Pista. Hij gaat bijvoorbeeld in 2,85 seconden van waar je vrienden je staan uit te lachen om die naam naar 100 km/h. Zijn topsnelheid bedraagt 340 km/h.

Ferrari 488 Pista


Wat volgt er op de Porsche 911 GT3? De nieuwe 911 GT3 RS!

En zo gaat het Porsche-perpetuum mobile maar door en door. Vorig jaar introduceerde het merk de nieuwe 911 GT3 (991.2), nu is het de beurt aan de nieuwe 911 GT3 RS (991.2) en over niet al te lange tijd komt alweer de volgende 911 GT3 voorbij.

Porsche 911 GT3 RS


Afscheidseditie: Lichtgewicht Lotus 3-Eleven 430 heeft 436 pk

Nog even een 'last hurrah' van de Lotus 3-Eleven voordat hij definitief afscheid neemt. Deze 3-Eleven 430 heeft 436 pk en weegt slechts 920 kilogram. Spektakel en zweterige handen gegarandeerd dus.

Lotus 3-Eleven 430


McLaren plant Senna GTR

Met de ontwikkeling van de McLaren Senna werd begin 2016 begonnen. Amper twee jaar later staat er een sportcoupé, die bij zijn onthulling al geruime tijd was uitverkocht. De kopers hadden hem zelfs niet in levenden lijve mogen bekijken. “Geen enkele koper heeft zijn order geannuleerd”, beweert Mike Flewitt, ceo van McLaren.

Peugeot Rifter wil heus nog wel je Partner zijn

Deze Peugeot ruilt zijn vriendelijke naam in voor een niet zo vriendelijke naam. Als Partner wilde hij bij je horen en je helpen met het sjouwen van zware spullen. Als Rifter wil hij... tja... een wig drijven tussen jou en je echtgenoot misschien?

Gefacelifte Ford Edge nu ook voor Europa

De Ford Edge was al een stoer ding en is dat nu nog steeds. Hij onderging recent een facelift in de Verenigde Staten en komt nu in die vorm ook naar Europa.

Volgende Volvo V60 strekt de benen

Met een lengte van 4,76 meter is de nieuwe generatie Volvo V60 liefst 13 cm langer dan zijn voorganger. De extra lengte komt ten goede aan voornamelijk de achterpassagiers en de bagageruimte, die beide groeiden.


Duik in de prijslijst: Dit kost de nieuwe Volvo V60

Direct met de onthulling van de nieuwe generatie Volvo V60 geeft de Nederlandse importeur de Nederlandse prijzen vrij. Is de nieuwe V60 prijzig ten opzichte van de concurrentie? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Peugeot 508 is een vijfdeurs hatchba... euhm... coupé

Autofabrikanten plakken tegenwoordig echt overal de aanduiding vijfdeurs coupé op. Want ja, ook de nieuwe 508 moeten we zo noemen, aldus Peugeot.

Peugeot 508


Seat-lek 2.0: Nu liggen Seat Tarraco en Cupra Ateca op straat

De kraan staat echt wagenwijd open, daar bij Seat. Gisteren lekte de Cupra Ibiza al uit en nu is het de beurt aan de nieuwe Seat Tarraco en de Cupra Ateca. MQB-Coding, bedankt.

Topman Ford North America weg om ongepast gedrag

Nog een #MeToo-moment voor Ford. Raj Nair, directeur van Ford North America, legt per direct zijn functie neer. Hij zou zich ongepast hebben gedragen. Eerder doken er verhalen op over seksuele intimidatie van vrouwen in twee Ford-fabrieken in Chicago.

BMW i8 Roadster stuk duurder dan i8 Coupé

Wil je minder dak op je i8, dan betaal je veel meer. BMW heeft de prijzen van de vernieuwde i8 Coupé en de i8 Roadster bekendgemaakt. Die laatste is precies 17.000 euro (!) duurder dan die eerste. Beide staan vanaf mei bij de dealer.

Italdesign Giugiaro Zerouno Roadster subtiel? Nee!

Vraag een jochie om een supersportwagen te tekenen en hij Wasco-krijt allemaal vleugels en vinnen op papier. Een beetje zoals de ontwerpers van deze Italdesign Giugiaro Zerouno Roadster hebben gedaan.

Italdesign Giugiaro Zerouno Roadster


Komt de Lister Storm terug? Ja, zegt Lister

Lister heeft de wind in de zeilen, want de wederopstanding van het bedrijf lijkt geen storm in een glas water. En wie wind zaait, zal storm oogsten, dus is de aankondiging van deze Lister Storm II niet echt een verrassing.

Opel Corsa GSi rijdt Nederland voorbij

Het GSi-label, dat voornamelijk in de jaren tachtig op de snelle uitvoeringen van verschillende Opel-modellen werd geplakt, beleeft zijn comeback op de Insignia. En daar blijft het niet bij. De bekende letter-aanduiding zal deze zomer ook op de Corsa worden geïntroduceerd.

Renault Zoe R110 is krachtiger... en paarser

Kleine update voor de Renault Zoe. Die is vanaf mei ook leverbaar als krachtigere R110. Het model wordt begin maart geïntroduceerd op de Autosalon van Genève.