Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

Test: Ferrari Portofino (2018) - door Autovisie TV

Vergeet de California, dit is zijn opvolger, de Ferrari Portofino. Met 600 pk sterker, maar is de 2+2 misschien inmiddels té sterk? Werner Budding zocht het uit, in de omgeving van Bari.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Vijfdeurs Mercedes-AMG GT bijna klaar voor Genève

De Mercedes-AMG GT krijgt een vijfdeursversie en dat is deze auto. Hij wordt begin maart onthuld op de Autosalon van Genève. Over een jaar komt hij als 800 pk en 1000 Nm sterke plug-in hybride op de markt.

Toyota Supra als racewagenconcept in Genève

Eigenlijk zouden wij dit nieuwsbericht na vierentwintig woorden moeten afkappen. Gewoon, omdat Toyota dat met het persbericht over de nieuwe Supra ook doet. 'The legend returns', roept het merk heel hard en daarna zegt het niets.

Toyota Supra


Ares Design onthult Bentley Mulsanne Coupé

In 2011 ging de Brooklands uit productie en sinds die tijd levert Bentley geen grote coupé meer. Ares Design - bekend van de Project Pony en Project Panther - vindt dat zonde en creëerde deze Bentley Mulsanne Coupé.

Gefacelifte Mercedes-Maybach S-Klasse met two-tone lak

De Mercedes-Maybach S-Klasse krijgt een update. De visuele veranderingen moeten het verschil met de 'gewone' S-Klasse duidelijker maken. Vooral de nieuwe grille is opvallend. Die is geïnspireerd op die van het extreme studiemodel Maybach 6.

Mercedes-Maybach S-Klasse


Hyundai Kite is elektrisch afstudeerproject

Hyundai probeert zich flink te profileren op designgebied. Op de Autosalon van Genève krijgen we een futuristisch proefballonnetje van het merk te zien. In productie gaat deze Hyundai Kite zeker niet. De buggy is een afstudeerproject van studenten.

Mercedes-AMG G 63 natuurlijk ook weer van de partij

Nog meer Mercedes-nieuws en nog meer SUV-nieuws... Dit is de nieuwe Mercedes-AMG G 63. De 585 pk sterke blokkendoos staat uiteraard begin maart op de Autosalon van Genève.

Mercedes-AMG G 63


Opper-SUV gaat definitief Rolls-Royce Cullinan heten

Een 'well, duh!'-persbericht van Rolls-Royce vandaag. De aankomende SUV van het merk - nee, we gaan dat ding niet aanstellerig 'high-sided vehicle' noemen - gaat Rolls-Royce Cullinan heten. Maar dat wisten we al lang natuurlijk.

'Mercedes-Benz niet meer op Detroit Motor Show'

Mercedes-Benz slaat in januari 2019 mogelijk de Detroit Motor Show over. Jaguar, Land Rover, Mazda, Porsche en Volvo hadden al eerder besloten de Amerikaanse autobeurs over te slaan.

Weer een nieuw studiemodel van Subaru onderweg

Subaru heeft zijn designafdeling voor de Autosalon van Genève, die van 8 tot en met 18 maart, weer extra werk gegeven, want de Japanse autobouwer pakt op de Zwitserse beursvloer uit met een studiemodel. De concept car is zoals het er nu naar uitziet een voorbode van een nieuwe lifestyle combi.

BMW vervangt X4 nu al

Had BMW de X4 eindelijk in productie, blijkt de coupé-SUV een heel korte levenscyclus te hebben. De X4 wordt namelijk al na vier jaar afgelost. Maar daar hebben de Duitsers een goede reden voor.

BMW X4 xDrive M40d


Deze Lamborghini Huracàn Performante gaat wel erg dwars

De Nederlandse Lamborghini-coureur Jeroen Mul laat op het Belgische circuit Spa-Franchorchamps even zien hoe dwars je met de vierwielaangedreven Huracàn Performante kan.

Duik in de prijslijst: Is de Mini One First een lokkertje?

De gefacelifte versie van de driedeurs Mini hatchback is iets goedkoper dan voorheen. Hoe dat komt? Heel simpel: de zogeheten One First met 75 pk staat tegenwoordig op de Nederlandse prijslijst. Is deze One First überhaupt interessant? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Mini One First


Ongelimiteerde Ferrari 488 'GTO' laat zich vluchtig zien

Ferrari is begonnen met de publiekscampagne voor zijn nieuwe telg, nu de Autosalon van Genève 2018 steeds dichterbij komt. Middels een video op zijn website kondigt de Italiaanse autobouwer het volgende nieuwe model aan. Het gaat om een hardcore versie van de 488 GTB.

 

Facelift voor Mercedes-Benz C-Klasse

Nu Mercedes-Benz in de afgelopen jaren de E- en S-Klasse heeft vernieuwd en opgewaardeerd, kan de C-Klasse uiteraard niet achterblijven. Zowel de sedan als Estate-stationwagon krijgen voorzieningen die eerder op de grotere modellen zijn geïntroduceerd.

Mercedes-Benz C-Klasse