Autovisie
Autovisie Nieuws 30 dec 2018

Het autonieuws van week 52 2018

Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

Caterham introduceert online configurator

Hoe leuk! De Britse sportautoproducent Caterham heeft zijn website een flinke opfrisbeurt gegeven en direct een online configurator toegevoegd. Dat betekent dat het voor het eerst in de geschiedenis van het merk mogelijk wordt om een Caterham Seven online samen te stellen.

Castagna Milano ontwerpt Audi A8 Avant

Geen grapje: het Italiaanse carrosseriebedrijf Castagna Milano werkt achter de schermen aan een Avant-uitvoering op basis van de… Audi A8!

Daihatsu komt met Copen Coupé in 2019

Daihatsu presenteert op de Tokyo Auto Salon (11 tot 14 januari 2019) een coupévariant van de Daihatsu Copen. De carrosserievariant arriveert in de loop van 2019 op de Japanse markt.

Daihatsu Copen Coupé 2019

Studiemodel Mazda MX-5 heeft koolstofvezel hardtop

Mazda pakt vrij groot uit op de Tokyo Auto Salon (11 tot 14 januari 2019). De absolute highlight is de Mazda MX-5 Roadster Drop-Head Coupé Concept: een MX-5 Roadster met afneembare koolstofvezel hardtop.

Autovisie Kennisquiz: Het jaar 2018

In deze Autovisie Kennisquiz blikken we terug op het autojaar 2018. Een jaar waarin honderden nieuwe modellen zijn verschenen. Op honderd vragen zit je natuurlijk niet te wachten. Daarom selecteren we er twintig. Weet jij alle antwoorden?

Dit hebben lezers van Autovisie in hun garage staan

Elke twee weken opent een van de lezers van Autovisie de deur tot zijn garage. Hij toont zijn klassieke, bijzondere, unieke of aangepaste automobiel waarin hij ongekend veel liefde steekt. In de serie Uw Garage vertelt de gepassioneerde bezitter over het verhaal achter de auto en waarom juist dat model zijn voorkeur geniet. In 2018 stelden 26 kijkers hun gekoesterde automobiel voor. Het overzicht.

Terugkijken: De 5 populairste Peters Proefrit-video’s van 2018

De Peters Proefrit van afgelopen zondag was de laatste van dit jaar, dus is nu een mooi moment om terug te kijken. Terug naar 26 video’s met de meest uiteenlopende klassiekers en youngtimers. Dit zijn vijf populairste van 2018. Autovisie-redacteur Peter Hilhorst is op 6 januari terug met een nieuwe aflevering.

‘Dieselgate gaat Volkswagen nog minstens 3 miljard kosten’

Het dieselgateschandaal is al drie jaar oud, maar dat betekent niet dat Volkswagen er geen gevolgen meer van ondervindt. Volgens financieel directeur Frank Witter kostte het vorig jaar 5,5 miljard euro en gaat het in 2019 zo’n 2 miljard euro kosten.

Nieuwe beschuldigingen tegen Nissan-topman Carlos Ghosn

Voormalig Nissan-topman Carlos Ghosn moet langer in de cel blijven. Een Japanse rechter heeft zijn voorarrest verlengd omdat er nieuwe beschuldigingen zijn opgedoken. Ghosn zou persoonlijke verliezen op Nissan hebben afgewenteld.

Terugkijken: De 5 populairste Sjoerds Weetjes van 2018

Dit jaar hebben we nog één Sjoerds Weetjes te gaan, maar in de aanloop naar morgenmiddag vijf uur blikken we alvast terug op de afgelopen 51 edities van 2018. Welke lessen van bovenmeester Sjoerd van Bilsen waren het populairst? Zie hier de top vijf.

ANWB: ‘Filedruk nam in 2018 met 20 procent toe’

Het aantal files in Nederland en de vertraging die het verkeer daardoor ondervond was dit jaar zo’n 20 procent hoger dan in 2017. Dat blijkt uit jaarcijfers van de ANWB.

McLaren Brussel komt met speciale MSO-editie 720S Spa 1968

Als u denkt dat dit gewoon een gele McLaren 720S is, dan heeft u het mis. Het is wederom een speciale uitvoering van McLaren Special Operations (MSO), ditmaal eentje die door McLaren Brussel is besteld. Het is de 720S Spa 68.

McLaren 720S Spa 1968

Banen weg bij Europese hoofdkantoor Nissan in Zwitserland

In Europa gaat het niet zo lekker met Nissan. De Japanse autofabrikant – nu geplaagd door een financieel schandaal rond topman Carlos Ghosn – zag zijn verliezen in het laatste kwartaal flink oplopen en reorganiseert nu zijn hoofdkantoor in het Zwitserse Rolle.

Reageer op artikel:
Het autonieuws van week 52 2018
Sluiten