Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

Zeventig jaar Porsche-racewagens op de Rennsport Reunion

Onlangs werd op het circuit van Laguna Seca in Californië de zesde editie van de Porsche Rennsport Reunion gehouden. Een mooie gelegenheid om de rijke sportscar historie van het merk te (her)beleven, en samen met de Nederlandse topcoureurs Gijs van Lennep en Jeroen Bleekemolen terug te blikken op de Le Mans overwinningen die ze met Porsche behaald hebben.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

De nieuwe Porsche 911: De puntjes op de 'i'

Porsche introduceert begin 2019 de achtste generatie van de Porsche 911: generatie 992. Porsche voert momenteel de laatste testwerkzaamheden uit, de zogeheten puntjes op de 'i'. Hier en daar bespeuren we nog wat camouflage op de prototypes, maar op de meeste foto's is de nieuwkomer al tot in detail zien.

Kekke driewielers van Vanderhall zetten koers naar Nederland

Er komt een nieuw automerk op de Nederlandse markt, Vanderhall uit het Amerikaanse Utah. Importeur wordt Bond Den Haag, dat tevens alle distributierechten voor Europa heeft verworven. Het contract met de Amerikaanse autobouwer is recent getekend.


Hispano-Suiza waagt nieuwe poging

Hispano-Suiza keert terug op de markt. Als alles volgens plan verloopt natuurlijk. Op de Autosalon van Genève in maart 2019 zou een elektrische supercar moeten staan.

Aston Martin DBS 59 markeert Le Mans-overwinning

In 1959 won een Aston Martin DBR1 met achter het stuur Stirling Moss de 24 uur van Le Mans en werd eenzelfde DBR1 ook tweede. Goud en zilver dus! Aston Martin staat stil bij deze 1-2-overwinning met de introductie van de DBS 59. De oplage is beperkt op 24 exemplaren. De auto is alleen te koop bij Aston Martin Cambridge.

Aston Martin DBS 59


Productieversie Aston Martin Valkyrie in beeld

Het design van de Aston Martin Valkyrie was in augustus 2018 voor ongeveer 95 procent gereed. Daar mag je nu de laatste vijf procent bij optellen. Op de officiële Instagram-pagina van Aston Martin zijn drie foto's geplaatst van de productieversie.

Carabinieri gaat rijden in Jeep Grand Cherokee

De Italiaanse Carabinieri heeft negentien exemplaren van de Grand Cherokee in gebruik genomen. De SUV’s worden gebruikt door de eenheid terreurbestrijding.

Jeep Grand Cherokee Caribinieri 6


Duik in de prijslijst: Mercedes-AMG A 35

Mercedes-Benz brengt voor de A 35 4Matic+ met 306 pk exact 66.445 euro in rekening. Is deze ‘hot hatchback’ daarmee fors duurder dan concurrenten? Of valt dat alles mee? En welke opties zijn er mogelijk?

Mercedes-AMG A 35 4Matic+


Doe eens gek: bestel een roze Mercedes-Benz X-Klasse

Mercedes-Benz levert de X-Klasse in beschaafde kleuren. Denk aan wit, grijs of zwart. Maar er zijn altijd mensen die graag willen opvallen. Voor die klanten heeft Mercedes-Benz zeer opvallende kleurpakketten in het leven geroepen.

Opel verkort levertijd Ampera-e

Het belastingklimaat voor volledig elektrische auto’s is in Nederland op dit moment zo gunstig dat autofabrikanten er alles aan doen om waar dat kan voor extra afzet te zorgen. Zo ook Opel dat extra productieallocaties krijgt voor de Nederlandse markt van de volledig elektrische Ampera-e.

VIDEO: Nieuwe supersnelle slee voor de kerstman

Jawel, Kerst begint bij Dodge al lekker vroeg dit jaar. Onder de noemer 'There is only one way to fly this holiday season' heeft Dodge een wel heel speciale slee voor de kerstman gebouwd. Eentje op basis van de Challenger Hellcat. Ziet er nog best gaaf uit.

Vraag naar Ferrari's blijft toenemen

De verkoop van Ferrari's blijft toenemen. Met name de nieuwe Portofino draagt bij aan de verdere verkoopgroei van het Italiaanse sportautomerk en ook de 812 Superfast verkoopt lekker.

Nieuwe Lincoln Aviator heeft iets met klassieke muziek

De nieuwe generatie Lincoln Aviator debuteert eind november op de Los Angeles Auto Show. Een opvallende eigenschap van deze nieuwe SUV is dat de auto met behulp van klassieke muziek inzittenden op gevaar attendeert.

Lincoln Aviator 2019


Land Rover rekent op 200 Range Rovers SV Coupé voor Europa

Nog deze maand start Land Rover met de bouw van de eerste Range Rover SV Coupé. Het is de bedoeling dat de gelukkige koper de auto begin volgend jaar bij de dealer ophaalt.

Volkswagen Tarok is Amarok in het 'klein'

Deze Volkswagen Tarok Concept komt binnenkort op de markt. Niet in Europa, maar in Brazilië. Het kleinere broertje van de Amarok wordt dan aangedreven door een 2,0 liter turbodiesel met 150 pk.

Volkswagen Tarok


Fiat Fastback SUV doorbreekt Italiaanse radiostilte

Fiat heeft de laatste jaren weinig te melden. Op Europese autobeurzen staan hooguit wat nieuwe uitvoeringen van de Panda of 500, maar nu heeft het geplaagde Italiaanse merk zowaar een studiemodel onthuld. Deze Fastback SUV Concept debuteerde in Brazilië.

Fiat Fastback SUV


Ares Design ontwerpt Tesla Model S Roadster

Carrosseriebouwers maken dankbaar gebruik van Tesla's skateboardchassis. Er zijn al een elektrische begrafenisauto en meerdere shooting brakes op basis van de Amerikaanse hatchback. Daar komt straks een Tesla Model S Roadster van Ares Design bij.

Tesla Model S Roadster


Nederlanders reden vorig jaar meer dan ooit

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben Nederlanders nog nooit zoveel gereden als vorig jaar. In totaal legden we 147,6 miljard kilometer af in onze personenauto's, bestelwagens, vrachtvoertuigen en bussen. Dat is 11,7 procent meer dan vijftien jaar geleden.

BMW en Mini bereiden zich voor op 'hard Brexit'

De mogelijke Brexit zorgt voor veel onzekerheid bij autofabrikanten. BMW neemt het zekere voor het onzekere en breidt het aantal aanvoerroutes voor Mini-onderdelen uit met onder meer transportopties via de lucht.

Onthulling Aston Martin-SUV in vierde kwartaal 2019

Aston Martin komt met een luxe-SUV, dat is bekend. Het nieuwe model - dat waarschijnlijk Varekai gaat heten - wordt in het vierde kwartaal van 2019 onthuld.

Nieuwe Mazda 3 heeft veel weg van Kai Concept

Op bijgaande teaserafbeelding is niet ontzettend veel te zien, maar genoeg om te weten dat de aankomende Mazda 3 duidelijke trekken van de Kai Concept vertoond.

Mazda 3