Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

Eerste testnotities: Porsche 911 GT2 RS

Om te constateren dat de Porsche 911 GT2 RS snel is, hoef je alleen maar naar de specs te kijken: 700 pk, 750 Nm, 1470 kilo, een begrensde top van 340 km/h en een 0-100 tijd van 2,8 seconden spreken voor zich. De vraag is of Porsche het voor elkaar heeft gekregen om een auto met zoveel vermogen op de achterwielen ook enigszins controleerbaar te maken voor mensen die geen professioneel coureur zijn. Op het uitdagende en supersnelle circuit van Portimao ging redacteur Dries van den Elzen op onderzoek uit in deze 354.300 euro kostende, snelste Porsche 911 aller tijden, én tevens huidig Nürburgring ronderecord-houder.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Partycrasher Koenigsegg ontneemt Bugatti meer records

Bugatti is aan zet, nu Koenigsegg de topsnelheid van zijn fonkelnieuwe Agera RS staakt de Amerikaanse importeur nu ook de levering van de driedeurs Evoque. Voor de Nederlandse markt verandert er vooralsnog niets.

Review: Mercedes-Benz 300 SL van CMC

Schaalmodellenfabrikant CMC heeft de mallen van de verkleinde Mercedes-Benz 300 SL van stal gehaald en drie historische uitgaves van de beroemde vleugeldeur-sportwagen vervaardigd. Een van die modellen is de donkerrode 300 SL met startnummer 16, zoals de sportcoupé aan de start van de Grand Prix van Bern in 1952 verscheen.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Aston Martin Vanquish: van GT naar sportwagen

Krijgt de Aston Martin Vanquish wel op eigen benen staan. Citroën-dealers mogen vanaf dat moment geen modellen meer van DS verkopen.

Einde Subaru WRX STI in zicht

Het einde van de carrière van de Subaru WRX STI is in zicht en de Engelse importeur staat daar als eerste wereldwijd bij stil. In een oplage van 150 stuks komt het civiele rallykanon als Final Edition.

Subaru WRX STI


Subaru WRX STI

Betrapt: Bentley Bentayga met twee tankklepjes

Een opvallend detail op de hier gefotografeerde Bentley Bentayga. De luxe-SUV beschikt over twee tankklepjes, in elke flank één. Herleven hier de tijden dat je de brandstoftank van een twaalfcilinder model via twee vulopeningen kan vullen?

Bentley Bentayga PHEV


Bentley Bentayga PHEV

Lamborghini Terzo Millennio mist soundtrack

Hoe klinkt deze Terzo Millennio? Dat moet Lamborghini nog “grondig onderzoeken”, aldus de fabrikant. Want inderdaad, deze futuristische concept is volledig elektrisch. Geen hoogtoerige V10 of atmosferische V12 te bekennen.

Terzo Millennio


457 km/h in een Koenigsegg Agera RS

Daar sta je dan als Bugatti! Want Koenigsegg zet gewoon in één klap het snelheidsrecord voor productieauto’s een flinke klap hoger. Hoe ziet het eruit om 457 km/h te rijden? Kijk deze video.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

4,5 miljoen euro voor Bugatti Vision Gran Turismo

Het bezit van de zaak is het einde van het vermaak. Dat geldt blijkbaar ook als je 5 miljoen dollar (4,3 miljoen euro) neertelt voor de de merknaam IGM (Ian Gordon Murray) op de markt komen en meer dan een knipoog zijn naar de F1.

Gordon Murray


BMW M3 CS

Wie naar de specificaties van de BMW M4 CS heeft gekeken, weet precies wat BMW met de M3 CS heeft gedaan. Dat maakt de sportsedan niet minder lekker.

p90283540_highres


Ergste kwartaal voor Tesla ooit

In het derde kwartaal van dit jaar heeft Tesla een recordomzet van bijna 3 miljard dollar geboekt (2,6 miljard euro). Daar tegenover staat echter ook Polo GTI R5 niet zelf inzetten. De auto komt beschikbaar voor klantenteams.

Duik in de prijslijst: RS4 Avant versus C63 AMG Estate

Snelle huisvaders en -moeders opgelet: het aanbod praktische estates met een overvloed aan power is met 100% gestegen nu Audi op 15 november de orderboeken van de nieuwe RS4 Avant opent. In het D-segment is er daardoor twee keer zoveel keuze als voorheen. We duiken in de prijslijst van de Audi RS4 Avant en Mercedes-AMG C63.

Audi RS4 Avant - Mercedes-AMG C 63 S Estate


Corvette ZR1: This is it!

Corvette gooit nog wat gekte bovenop de 650 pk sterke Z06 en presenteert binnenkort Opel heeft nu Pace!, want wat is een strategie zonder pakkende naam. Belangrijk onderdeel ervan is dat alle nieuwe Opels die na 2024 worden geïntroduceerd een vorm van elektrische aandrijving hebben.

De nieuwe Bentley Continental GT3

Kijk nou toch! Olivier B. Bommel heeft een brandwerende overall aan. Althans, zo lijkt het toch een beetje als je een Bentley Continental GT in racetrim ziet.

GT3


Onder de hamer: Porsche 911 GT2 gaat al over de miljoen

Om even in te haken op onze review van de Porsche 911 GT2 RS gisteren: die auto wordt vast een goede investering. Kijk maar eens naar deze 993 GT2 uit 1996. Daarvoor moet een koper minimaal een miljoen euro neertellen.

Eerste testnotities: Volkswagen Phideon 480 V6 (2017)

De Volkswagen Phideon is de opvolger van de Phaeton. Die luxe limousine was in Europa en de Verenigde Staten geen groot succes, maar in China wel. Daarom komt Volkswagen alleen voor de Chinese markt met een opvolger die gebaseerd is op de techniek van een verlengde Audi A6. Moet Volkswagen de Phideon ook naar Europa halen? Autovisie testredacteur Peter Hilhorst geeft het antwoord.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Pagani Zonda gaat vrolijk door

De Pagani Zonda is als een oudere popartiest die niet van ophouden weet. Hij heeft al tig afscheidsconcerten gegeven, maar komt toch iedere keer weer terug. deze Exige Cup 430.

Exige Cup 430


Caterham Seven 620R pak wereldrecord donuts draaien

Hoeveel donuts kun je draaien in zestig seconden? Niet een van de meest prangende levensvragen, maar toch eentje die Caterham beantwoord wilde zien. In het kader van zestig jaar Lotus / Caterham Seven uiteraard.

Seven 620R