Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

Autovisie TV: Nissan Leaf (2018)

Een compleet nieuw design, een sterkere motor en een groter accupakket. De tweede generatie Nissan Leaf is op papier een sterker aanbod dan ooit. Het accupakket van 40 kWh geeft de auto een theoretische range van 270 kilometer, maar hoe zit dat als je hem niet in de stad of op de snelweg gaat gebruiken? Wouter Spanjaart gaat voor een beklimming…

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Peters Proefrit #20: Mercedes-Benz 500 E (1991)

De Mercedes-Benz 500 E werd door Porsche gebouwd en was door zijn 5.0 V8 in staat om Porsches te verslaan. De superster ging ondanks 326 pk echter zeer ingetogen gekleed, waardoor alleen de kenner hem herkent aan de subtiel uitgeklopte wielkasten. In deze aflevering van Peters Proefrit neemt Autovisie testredacteur Peter Hilhorst je mee in deze opvallend onopvallende Mercedes-Benz.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Fiat Chrysler: 'Ontwikkeling Alfa Romeo gaat toch langer duren'

Als het gaat om de wederopstanding van Alfa Romeo heeft Fiat Chrysler Automobiles (FCA) meer beloofd dan het concern heeft waargemaakt. En dat moet algemeen directeur Sergio Marchionne nu toch ook zijdelings toegeven.

Autosalon Brussel 2018 trekt iets minder bezoekers

Het Autosalon Brussel werd dit jaar gehouden van 12 tot en met 21 januari. Volgens de Fédération Belge de l’Automobile & du Cycle (Febiac) zijn er in die tien dagen precies 542.566 bezoekers geweest, wat iets minder is dan in 2016.

Behind the scenes: Nieuwe Toyota Land Cruiser ontmoet voorvader

Ze liggen nu, als prachtige reportage in Autovisie magazine in de winkel: deze nieuwe en oude Toyota Land Cruiser! Maar Autovisie-hoofdredacteur Jaco Bijlsma maakte ook een achter de schermen-vlog over de reportage. Stap in en rij mee in de nummer één terreinauto ter wereld: in een Land Cruiser 150 uit 2018 en een originele FJ55 uit 1977.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Bentley Bentayga gaat voor SUV-record op Pikes Peak

Bentley is al actief in de racerij met de Continental GT3, maar gaat zich dit jaar ook wagen aan de Pikes Peak International Hill Climb. Niet met zijn nieuwste luxecoupé, maar met de Bentayga W12.

Duitsland dreigt typegoedkeuring vorige Audi A8 in te trekken

De Kraftfahrt-Bundesamt (KBA), het Duitse equivalent van de RDW, dreigt de typegoedkeuring van de vorige Audi A8 in te trekken. In die generatie van de luxesedan is bij de V6-dieselmodellen sjoemelsoftware aangetroffen.

Brit bouwt door stoom aangedreven Land Rover

“Iedereen heeft een hobby nodig”, aldus de 67-jarige Frank Rothwell. Hij probeert te verklaren waarom hij zijn vijftig jaar oude Land Rover heeft omgebouwd tot een stoommachine.

Land Rover


Land Rover

McLarens bekendste P1 is met pensioen

Het is ongetwijfeld de meest gefotografeerde én gepubliceerde McLaren P1 in de wereld. Het is de P1 met de hoogste kilometerstand op de klok. Het is zonder twijfel de P1 met de meest handafdrukken op het stuurwiel. Maar inmiddels heeft de ‘P1 00V’ zijn verdiende rust gekregen.


Topman Akio Toyoda: "Nooit meer een saaie Lexus"

Een opvallend lijnenspel en een grote gapende grille. Daarmee onderscheidt de Lexus-lijn zich vandaag de dag van de concurrentie. Het is te danken aan een opmerking van een journalist, die Lexus-topman (en Toyota) Aiko Toyoda prikkelde om het design over een andere boeg te gooien.


Jaguar Land Rover verlaagt productie om Brexit-onzekerheid

Jaguar Land Rover gaat zijn productie wat terugschroeven. De fabrikant anticipeert daarmee op een dalende vraag in Groot-Brittannië als gevolg van hogere belastingen op dieselmodellen en de onzekerheid rondom Brexit.

Grote Jeep Grand Commander alleen voor China

Deze Jeep Grand Commander is voor China. De grote zevenzits SUV heeft qua uiterlijk veel weg van de Yuntu Concept, die Jeep vorig jaar in Shanghai presenteerde.

jeep grand commander


jeep grand commander

Chinese Eagle EG6330K is elektrische BMW 600

Dit is geen BMW Isetta of BMW 600! Dit is de gloednieuwe Eagle EG6330K, een Chinese LSEV (low-speed electric vehicle) die binnenkort op de markt komt.

Honda in Europa: Elektro-auto krijgt voorrang

In een poging zijn positie op de Europese automarkt te verbeteren, neemt Honda drastische maatregelen. Het merk geeft volgas met elektrische auto’s.

'Trouwe Lexus-klanten nog steeds boos over grilledesign'

Ongeveer vijf jaar geleden introduceerde Lexus zijn nu bekende ‘spindle grille’. Je zou verwachten dat het publiek er inmiddels wel aan gewend is, maar nee… Lexus-vice president Jeff Bracken zegt nog regelmatig boze klanten aan de telefoon te hebben.