Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

Review: Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door Coupé (2018)

De Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé is hét antwoord op de Porsche Panamera. De grote vierdeurs coupé is een intimiderende verschijning die brute prestaties levert. Autovisie-testredacteur Peter Hilhorst rijdt de 639 pk sterke GT 63 S 4-Door Coupé op straat en op het Formule 1-circuit in het Texaanse Austin. Hoe goed is deze brutale aanval op de succesvolle vierdeurs Porsche?

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Review: McLaren 600LT (2018)

Extremere aerodynamica, een vermogen van 600 pk en een lichtere koets: de McLaren 600LT is de hardcoreversie van de 570S. Is hij net zo briljant als de 'oude' 675LT? Autovisie-testredacteur Dries van den Elzen mocht het circuit op om dat uit te vinden.

Abonneer je gratis op Autovisie YouTube

Mis geen enkele video van de makers van Autovisie!

Join!

Remake van Renault Espace F1, leuk!

Ken je de radicale Renault Espace F1 nog uit 1994? Het was een familie-MPV voorzien van een F1-aandrijflijn die ter ere van tien jaar Espace werd ontwikkeld. De Nederlandse ontwerper Marco van Overbeeke tekende op basis van de huidige Espace een spin-off op basis van die Espace F1 uit '94.

Peugeot 3008, 508 en 508 SW aan de stekker

Peugeot levert de 3008, 508 en 508 SW vanaf het tweede kwartaal van 2019 ook als plug-in hybride. Alle versies krijgen een 1,6-liter viercilinder benzinemotor onder de kap, aangevuld met één of meerdere elektromotoren. De elektrische range bedraagt 40 tot 50 kilometer.


Porsche: "Diesel? Dat doen we niet meer"

Porsche neemt afscheid van de dieselmotor. In de toekomst zet de sportauto- en SUV-producent in op de benzinemotor, een benzinemotor met elektro-ondersteuning of een volledig elektrische aandrijflijn. Dat heeft Porsche CEO Oliver Blume bevestigd tegenover het Britse AutoCar.

Nieuwe generatie Mercedes-Benz B-Klasse debuteert in Parijs

Beetje bij beetje vallen alle puzzelstukjes van de line-up van Mercedes-Benz voor de Autosalon van Parijs (4-14 oktober) op hun plaats. Naast de nieuwe A35, GLE en EQC debuteert ook de nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse op de Parijse autoshow.

Donald Trump heeft een nieuwe auto

De Noord-Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn tien jaar oude 'Beast' ingeruild voor een moderner exemplaar. Opnieuw viel de keuze op een Cadillac.

Hebben! Lamborghini Aventador-bureau

Slaag je maar niet bij de Ikea, Leen Bakker of andere bureauboer? Kijk dan eens naar het in Polen gebaseerde Design Epicentrum Manufacture. Die hebben een heel fraai bureau met de neus van de Lamborghini Aventador. Goedkoop is het niet trouwens.

Nissan Qashqai krijgt dieselmotor met overboost-functie

Nissan installeert in het vervolg ook een vernieuwde 1,5-liter viercilinder dieselmotor in de Qashqai. De krachtbron is iets sterker geworden en voorzien van een nieuwe overboost-functie.

"Horch wordt antwoord op Maybach”

Mercedes-Benz voert sinds enige tijd weer de merknaam Maybach. Audi zou een weerwoord willen gaan bieden door de merknaam Horch nieuw leven in te blazen. Dat schrijft Automotive News.

Nieuwe designbaas van Citroën is een Belg

De Belg Pierre Leclercq (46) is aangesteld als de nieuwe designbaas van Citroën. Hij vervangt per 1 november Alexandre Malval, die als sinds 2012 als Head of Design bij Citroën actief was. Malval zet zijn carrière buiten Groupe PSA voort.

Lotus vraagt om hulp: “Waar is onze eerste auto?”

Lotus vraagt liefhebbers, verzamelaars en andere autofans om hulp bij het vinden van de eerste Lotus ooit gebouwd. Het gaat om een Lotus Mark I, die door niemand minder dan merkoprichter Colin Chapman eigenhandig in elkaar is geschroefd.

Hazel Chapman in the Lotus Mark I. Copyright the Colin Chapman Foundation


Volvo V60 Cross Country maakt het compleet

Een productlijn van Volvo is pas compleet als de Cross Country-variant is gelanceerd. Vandaar dat na de XC60, de V60 en de S60 nu ook de vierde loot aan de 60-stam wordt gepresenteerd. De Cross Country-variant is gebaseerd op het V60-koetswerk.

Volvo V60 Cross Country


WLTP-overgang zorgt voor winstval BMW

BMW geeft een winstwaarschuwing. De autobouwer voorziet een lagere winst voor dit jaar. Eerder had de fabrikant uitgesproken dat het jaarresultaat op hetzelfde niveau zou komen te liggen als vorig jaar.

Je kon er op wachten: Brabus 700 Widestar

De introductiekalender van Brabus is zó verschrikkelijk voorspelbaar. Kijk naar wat Mercedes-Benz op de weg zet, en Brabus volgt. Niet onbegrijpelijk, want alle producten uit het Duitse Bottrop zijn gebaseerd op de modellen van de fabrikant uit Stuttgart. Maar is er dan geen verrassingselement? Zeker wel, want je weet nooit wat Brabus nu weer heeft verzonnen.


Duik in de prijslijst: A-Klasse Limousine of toch A3 Limousine

De Audi A3 Limousine heeft er een geduchte concurrent bij: de Mercedes-Benz A-Klasse Limousine. Hoe duur zijn ze? En wat zijn de verschillen? Een duik in de prijslijst geeft inzicht.

Mercedes-Benz A-Klasse en Audi A3 Limousine


Goliath 6x6: Nieuw zeswielig monster van Hennessey

Autofabrikanten en tuners hebben de zeswielige smaak te pakken. Na de Land Rover Defender Flying Huntsman 6x6, de Mercedes-AMG G 63 6x6 en de Hennessey VelociRaptor 6x6, is er nu de Goliath 6x6, wederom van Hennessey.

Daimler-baas Dieter Zetsche zwaait in 2019 af

De besnorde topman van Daimler, Dieter Zetsche, zwaait in 2019 af. Hij wordt vervangen door de huidige ontwikkelingsbaas van Daimler, de Zweed Ola Källenius.

Sturen in een VW Kever Cabriolet door Beierse en Oostenrijkse bergen

Tijdens deze driedaagse reis rijdt u niet alleen met uw Volkswagen Kever cabriolet over unieke panoramische wegen door Beieren, maar geniet u ook van de gastvrijheid in één van de beste hotels in Tirol, Hotel Post in Lermoos.


Bugatti wil tweede modellijn, mogelijk een SUV

Bugatti wil uitbreiden. Er komt een tweede modellijn aan, zo liet directeur Stephan Winkelmann weten aan het Britse Autocar, en dat wordt waarschijnlijk een SUV.

Suzuki geeft fraude met uitstootcijfers toe

Suzuki heeft zichzelf 'aangegeven' bij de Japanse autoriteiten. Volgens de autofabrikant hebben medewerkers gerommeld met de emissiecijfers van zowel personenauto's als motorfietsen.

Hyundai i30 N Fastback: En dit is twee

Oorspronkelijk stond de N-uitmonstering van de Hyundai i30 Fastback niet op de agenda, maar toen N-baas Albert Biermann de schetsen van de Fastback van Hyundai’s designchef Peter Schreyer te zien kreeg, wilde Biermann ook direct de vijfdeurs Fastback onder handen nemen. En zo geschiedde.

Hyundai i30 N Fastback


Mercedes-Benz koppelt parkeerapp aan misdaadgegevens

Mercedes-Benz ontwikkelt een parkeerapp die toegang heeft tot misdaadgegevens. Op basis daarvan kan het programma bestuurders in de richting van veilige parkeerplaatsen wijzen.

Skoda Vision RS brengt vegan sportiviteit naar Parijs

Deze Skoda Vision RS, maar dan een stuk saaier... Dat wordt in de nabije toekomst de opvolger van de Rapid Spaceback. Ook gaat Skoda wat meer inzetten op zijn sportieve RS-label, want naast deze Vision RS is op de autoshow van Parijs ook de Kodiaq RS te zien.

Skoda Vision RS


Steeds meer nieuwe auto's met automaat in Nederland

In Noord-Amerika en Azië wordt bijna geen auto zonder automatische transmissie verkocht. Traditiegetrouw is dat in Europa - en zeker in Nederland - een stuk anders. Al stijgt het aantal nieuw verkochte personenwagens met een automaat in ons land gestaag.

Rolls-Royce wil naar zesduizend auto’s per jaar

De afzet van Rolls-Royce moet de komende jaren fors omhoog. Dat is de eis van het management van de Engelse autobouwer. De fabrikant heeft een jaarafzet van vijfduizend tot zelfs zesduizend auto’s voor ogen.

Maserati Ghibli Ribelle is tegen de gevestigde orde

Deze Maserati Ghibli Ribelle is een 'rebel with a cause'. Want zijn doel is om tweehonderd potentiële kopers lekker te maken met zijn opvallend zwarte outfit met rode details.

Maserati Ghibli Ribelle


Amerikaanse drifter doet hele Nordschleife dwars

Wees niet bang, dit is niet weer een 'merk X heeft het X-record op de Nordschleife gebroken'-bericht, want met zijn ronde door de 'groene hel' wint Vaughn Gittin Jr. zeker geen snelheidsprijzen. Hij deed de hele ring dwars!

Nieuwe Porsche 935: Moby Dick is terug!

We gokken erop dat deze 935 al lang is uitverkocht, want zo werkt dat met uiterst gelimiteerde Porsches. Er worden niet meer dan 77 exemplaren van deze moderne Moby Dick gebouwd. Ze kosten 701.948 euro per stuk, exclusief belastingen.

Porsche 935


BMW i3 en i3s met grotere accu en actieradius

De BMW i3 en i3s krijgen er wat actieradius bij. Ze zijn nu nog voorzien van een 94 Ah/33 kWh-batterij, maar dat wordt binnenkort 120 Ah/42,2 kWh. Bovendien krijgt de i3 van BMW een optioneel sportpakket aangemeten.