Wat gebeurde er afgelopen week in autoland? Nou, bijzonder veel. We zetten alle hoogtepunten, belangrijke nieuwtjes en de nieuwste video’s van afgelopen week op een rij.

Kia/Hyundai: Separated Sound Zone bijna werkelijkheid

Hyundai en Kia introduceren naar verwachting binnen twee jaar de nieuwe Separated Sound Zone-technologie, kortweg SSZ. Met SSZ kunnen vier personen naar verschillende muziek luisteren in één auto, zonder dat ze een koptelefoon op hoeven te zetten.

'Silver Arrow Concept' naar Pebble Beach

Mercedes-Benz neemt een naar verluidt zeer spectaculaire 'Silver Arrow Concept' mee naar Pebble Beach. Het wordt een volledig elektrische racer.

Benzinesnuiven tijdens Oldtimer Grand Prix 2018

Wat blijft de Oldtimer Grand Prix op de Nürburgring toch een fantastisch evenement. Toch hoef je niet per se het evenemententerrein op om als petrolhead een vermakelijke dag te hebben. Ook topvermaak: wandelen over de verschillende parkeerplaatsen en met de camera in de hand langs de weg gaan staan. Dit is de 'oogst' van Autovisie.


Brabus B40 is Mercedes-Benz G 500 met extra power

Je kon er op wachten dat Brabus de nieuwe Mercedes-Benz G 500 onder handen zou nemen. Dit is hem dan: de Brabus B40.

Subtiele opfrisbeurt Honda HR-V

Honda heeft de HR-V een subtiele opfrisbeurt gegeven. Belangrijkste kenmerk is de volledig verchroomde grille. Toch is er nog meer te melden over deze vernieuwde Japanse crossover.

Honda HR-V 2018


Kijktip: Docu over Bugatti EB110 LM en EB110 SC GTS-1

Wist je dat Bugatti in het verleden twee EB110’s heeft gebouwd voor endurance races? De EB110 LM werd gebouwd voor Le Mans en de EB110 SC GTS-1 voor het Amerikaanse IMSA GT-kampioenschap. Deze documentaire blikt terug op deze twee bijzondere exemplaren.

Volkswagen Amarok Dark Label: Zwart, zwart en zwart

Volkswagen introduceert een Dark Label-versie van de Amarok. Waar de uitvoering aan te herkennen is laat zich raden: heel veel donkere kleuren. Jules Deelder wordt er vast heel erg vrolijk van.

Volkswagen Amarok Dark Label


Volkswagen Amarok Dark Label

SSC Tuatara is eindelijk klaar

Dat heeft even geduurd. Al in 2011 onthulde het Amerikaanse Shelby Super Cars (SSC) de Tuatara in Pebble Beach in Californië. Daarna was het jaren stil rond de komst van deze nieuwe hypercar. Tot nu dan: want SSC heeft aangegeven dat het productiemodel volgende maand debuteert tijdens het auto-evenement in Pebble Beach.

22 miljoen dollar voor deze Aston Martin

Deze Aston Martin DP215 Grand Touring Competition Prototype uit 1963 wordt naar verluidt - naast de eerder genoemde Ferrari 250 GTO – een grote klapper tijdens de veiling van RM Sotheby’s tijdens de Monterey Car Week in Californië. Hij gaat op 24 augustus onder de hamer en brengt naar verwachting 18 tot 22 miljoen dollar op.

1963 Aston Martin DP215 Grand Touring Competition Prototype


Eerste helft 2018: De 50 populairste auto’s wereldwijd

Wereldwijd worden er elke maand miljoenen auto’s verkocht. In de eerste helft van 2018 waren dat er zelfs 44 miljoen; 3,6 procent meer dan de eerste zes maanden van 2017. Statistiekbureau JATO heeft de verkoopresultaten van 57 landen op een rij gezet. Dit zijn de 50 populairste auto’s wereldwijd.

Duik in de prijslijst: Zo duur kan een AMG GT 4-Door Coupé zijn

Mercedes-AMG heeft de prijzen vrijgegeven van de AMG GT 4-Door Coupé. En nee: goedkoop is de Panamera-concurrent niet. Voor de AMG GT 63 4Matic+ met 585 pk betaal je 212.533 euro en voor de AMG GT 63 S 4Matic+ met 639 pk op z’n minst 226.301 euro. Wie door de optielijst bladert kan zo’n 4-Door Coupé best prijzig maken. Kijk zelf maar.


Meerdere aanklachten tegen Tesla wegens beursfraude

Tesla heeft al drie aanklachten aan de broek wegens beursfraude. Allemaal draaien ze om een tweet van topman Elon Musk, waarin hij schreef dat hij Tesla van de beurs zou halen en dat de financiering daarvoor op orde was.

Vector Motors geeft teken van leven

Vector... kennen jullie dat nog? Het Amerikaanse bedrijf maakte van die heerlijk foute jaren tachtig-supercars, maar keert mogelijk terug. Op de website van Vector Motors staat dat er wordt gewerkt aan een auto met de naam WX8.

Vector WX8


'Helft automobilisten gebruikt technologie in auto niet'

Grappig onderzoek uit het Verenigd Koninkrijk. Meer dan 50 procent van de onderzochte automobilisten heeft geen flauw idee hoe ze technologie als cruise control, lane assist of park assist moeten gebruiken.

Alfa Romeo Mito moet volgend jaar het veld ruimen

Enige weken geleden nam Fiat eindelijk de Grande Punto/Punto Evo/Punto uit productie en begin 2019 volgt Alfa Romeo met de Mito. Er staat geen vervanger gepland voor de compacte Italiaanse hatchback.

Nieuwe 40 TDI brengt vanafprijs Audi A6 flink omlaag

Tot nu toe was de Audi A6 alleen leverbaar als 45 TDI Quattro en 50 TDI Quattro, maar daar komt per direct de 40 TDI bij. Daarmee daalt de vanafprijs van de A6 naar 61.245 euro (Avant: 64.645 euro).

BMW Z4 twee weken te vroeg naar buiten

Zouden fabrikanten dit soort foto's met opzet lekken? Want wederom ligt er nagenoeg een hele fotoset op de digitale snelweg. Officieel wil BMW de nieuwe Z4 pas eind augustus op Pebble Beach onthullen, maar oeps... hier is hij al.

BMW Z4


'Tesla gedagvaard door Amerikaanse beurswaakhond'

Tesla is gedagvaard door de Securities and Exhange Commission (SEC). Daarmee is de Amerikaanse beurswaakhond een officieel onderzoek gestart naar de controversiële tweet van Tesla-topman Elon Musk over het van de beurs halen van zijn bedrijf.

'Cary McCarface': Geely laat publiek naam verzinnen voor SUV

Heeft Geely dan niets geleerd van het Boaty McBoatface-debacle? Want het Chinese merk schakelt doodleuk zijn Facebook-volgers in om een Engelse naam te verzinnen voor zijn compacte SUV, de Bin Yue.

Polestar-update voor AWD-Volvo's: Meer kracht naar achterwielen

Polestar is een merk, dat klopt, maar Polestar blijft ook het performancelabel van Volvo. En in die gedaante komt het met een spannende upgrade voor vierwielaangedreven modellen.

Volvo S60


Sono Motors Sion komt naar Nederland

Volledig elektrische auto's zijn vooralsnog relatief duur. De Duitse startup Sono Motors denkt daar iets op gevonden te hebben. Zie hier de Sion: een EV met een actieradius van 250 kilometer, zonnecellen om onderweg bij te laden en een vanafprijs van 16.000 euro.

Nederlander bereikt Australië in elektrische auto

Kun je met een elektrische auto naar de andere kant van de wereld rijden? De Nederlander Wiebe Wakker (31) bewijst van wel. Na precies 884 dagen onderweg is hij - via een omweg naar de Noordkaap - aangekomen in het Australische Perth, een van de meest afgelegen steden ter wereld.

Wiebe Wakker


Eerste glimp studiemodel Infiniti Prototype 10

Deze Infiniti Prototype 10 is het moeilijke tweede album. Want in 2017 onthulde de luxetak van Nissan de ronduit brilante Prototype 9 op Pebble Beach. En ga daar volgende week maar eens overheen...

Infiniti Prototype 10


Duitsland trekt kenteken van sjoemeldiesels in

Duitse eigenaren van 'sjoemeldiesels' moeten hun auto laten aanpassen. Als ze de updates van Audi, Porsche of Volkswagen weigeren, dan trekt het Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) het kenteken in.